ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Καταπέλτης η δικηγόρος της 12χρονης στο Newsbomb.gr για την πρόταση της εισαγγελέως

Σεπόλια: Καταπέλτης η δικηγόρος της 12χρονης στο Newsbomb.gr για την πρόταση της εισαγγελέως
Eurokinissi.gr

Η δικηγόρος Αγγελική Ψαράκη καταγγέλει μέσω του Newsbomb οτι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της δεν έλαβε υπόψη σημαντικά στοιχεία για τον Ηλία Μίχο και τονίζει πως θα δοθεί σκληρή μάχη για να αποτραπεί η αθώωσή του για βιασμό στη δικαστική αίθουσα. 

Καταπέλτης είναι η δικηγόρος της 12χρονης μετά την πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωση του Ηλία Μίχου για τον βιασμό και την μαστροπεία της ανήλικης, που προκάλεσε κοινωνικό αναβρασμό.

Η Αγγελική Ψαράκη καταγγέλει μέσω του Newsbomb οτι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της δεν έλαβε υπόψη σημαντικά στοιχεία για τον Ηλία Μίχο και τονίζει πως θα δοθεί σκληρή μάχη για να αποτραπεί η αθώωσή του για βιασμό στη δικαστική αίθουσα.

«Θα μελετήσουμε την πρόταση πολύ προσεκτικά, αλλά θεωρώ ότι δεν θα γίνει τελικά δεκτή από το δικαστήριο, καθώς δεν έχει λάβει υπόψη της πολλά σοβαρά περιστατικά για τον Ηλία Μίχο, με βάση το κατηγορητήριο. Είμαστε βέβαιοι ότι το Δικαστήριο θα αποφανθεί δίκαια και με γνώμονα την δικαίωση της ανήλικης καθώς και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης»

Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα στη δίκη, μία μέρα πριν ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, η κυρία Ψαράκη δήλωσε ότι «Στις αγορεύσεις μας θα δώσουμε έμφαση στα στοιχεία που έχει το δικαστήριο στη διάθεσή του από την πρώτη στιγμή, με βάση τη δικογραφία, με όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν τον πρώτο κατηγορούμενο για τις βασικές κατηγορίες».

Σχολιάζοντας την πρόταση για πλήρη ενοχή της μητέρας της 12χρονης η Αγγελική Ψαράκη σημείωσε: «Υπάρχει πλήθος αποδεικτικού υλικού, το οποίο αθωώνει την μητέρα της 12χρονης, για την οποία η ίδια η ανήλικη, από την πρώτη στιγμή στην κατάθεσή της δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα».

«Είναι δυνατόν να βγάζει έξω το τέρας;»

Μετά από δύο μήνες ακροαματικών διαδικασιών, που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών για την ασφάλεια της 12χρονης, η εισαγγελέας έκρινε πως ο 55χρονος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος παρά τα βαρύτατα ποινικά κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται.

Η γιαγιά της 12χρονης ξέσπασε στην κάμερα του Alpha και της εκπομπής Super Κατερίνα, όπου ζητάει την αθώωση της μάνας και την ενοχή τυο Ηλία Μίχου.

«Λυπάμαι πολύ για την κυρία εισαγγελέα, μας προκάλεσε πολύ πόνο, να ακυρώσει την πρόταση, να βγάλει τη μάνα, είναι αθώα. Τον πόνο που μας προκάλεσε αυτή η γυναίκα. Είναι δυνατόν να βγάζει το τέρας έξω και να δικάζει τη μάνα;», λέει αρχικά σε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Το παιδί δεν το πιστέψανε; αυτά που είπε; τα έκανε μόνο του ένα 12χρονο παιδί; Τίποτα δεν έκανε; Η μάνα τα έκανε; Η μάνα δεν ήξερε τίποτα. Αυτό το τέρας τα έκανε. Αυτός. Θέλω να υπάρξει δικαιοσύνη, να μιλήσουν όλοι, να βγει η μάνα από μέσα.

«Είμαι πεθερά της και την έχω από 17 χρονών στα χέρια μου. Αδύνατον να έκανε κάτι τέτοιο, μαζί τα μεγαλώναμε τα παιδιά. Η εγγονή μου είναι σε άθλια κατάσταση, φοβάμαι μην κάνει κανένα κακό στον εαυτό της».

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας ζήτησε την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης σε 3 από τις 7 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ζητώντας την ενοχή του μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου, που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστεύθεί για κατοχή πορνογραφικού υλικόυ με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Σε ό,τι αφορά την μητέρα της ανήλικης, η εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη ενοχή της για όλες τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, δηλαδή διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας από πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή 22 προσώπων, τα οποία, κατά το κατηγορητήριο έκλειναν «ερωτικά ραντεβού» με τη 12χρονη. Συγκεκριμένα ζήτησε την ενοχή τους για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής, ενώ ζήτησε την απαλλαγή ενός άνδρα, πακιστανικής καταγωγής, φερόμενου ως πελάτη, λόγω αμφιβολιών.

Η πρόταση της εισαγγελέως για την πολύκροτη υπόθεση που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο αιφνιδίασε τους πάντες προκαλώντας οργή στην κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Σεπόλια και πορεία προς το μαγαζί του Ηλία Μίχου με τους διαδηλωτές να φωνάζουν εξοργισμένοι «τα παιδιά έχουν φωνή» και «πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή».

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα στη δίκη, αναμένονται τα σχόλια των 30 δικηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης και εν συνεχεία το τελικό στάδιο που είναι η έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο.

Να σημειώσουμε ότι οι αντιδράσεις συνεχίζονται και σήμερα έχει προγραμματιστεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις