ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Οργή για το «ξέπλυμα» Μίχου από την εισαγγελέα - Τα επόμενα στάδια στη δίκη για τη 12χρονη

Σεπόλια: Οργή για το «ξέπλυμα» Μίχου από την εισαγγελέα - Τα επόμενα στάδια στη δίκη για τη 12χρονη

Αντιδρά η κοινωνία για την πρόταση της εισαγγελέως να αθωωθεί ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης από τα Σεπόλια 

Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου στην κατηγορία για βιασμό της 12χρονης από τα Σεπόλια που είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης κυκλώματος.

Η κοινωνία «βράζει» με τους αντιδρώντες που έκαναν πορεία από τα Σεπόλια προς το μαγαζί του Ηλία Μίχου να φωνάζουν «τα παιδιά έχουν φωνή» και «πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή».

Μια πρόταση της εισαγγελέως που αποδοκίμασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη και λέγοντας: «Δεν ελέγχθηκαν τα κινητά του Ηλία Μίχου» και «τα τέρατα δεν πρέπει να έχουν δικηγόρους». Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, χαρακτήρισε ως προκλητική και επικίνδυνη την πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο.

Στο μεταξύ, πάντως, ο χρόνος για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια, μετρά αντίστροφα με την κοινωνία να ζητεί πλήρη δικαίωση για τη 12χρονη.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, τα επόμενα βήματα στη δίκη προβλέπουν τα σχόλια των 30 δικηγόρων και στη συνέχεια την έκδοση της απόφασης, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται. Μάλιστα, οι αντιδράσεις είναι πολλές και έχει προγραμματιστεί μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας σήμερα.

Το κάλεσμα το απευθύνει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, που διοργάνωσε τη χθεσινή συγκέντρωση στα Σεπόλια και η οποία σε σκληρή ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι «σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές».

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μίχο και τη μητέρα της 12χρονης

Την απαλλαγή του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τα Σεπόλια ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, σε μία πρόταση που αιφνιδίασε και άφησε άναυδο το πανελλήνιο.

Η εισαγγελική λειτουργός έπειτα από 33 συνεδριάσεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, πρότεινε την αθώωση του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης σε 3 από τις 7 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ενώ ζήτησε να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Αντιθέτως, η εισαγγελέας, όπως αναφέρει η Απογευματινή, ήταν καταπέλτης απέναντι στη μητέρα της ανήλικης, καθώς ζήτησε την πλήρη ενοχή της για όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται, δηλαδή για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας και μάλιστα από πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Πληροφορίες της Απογευματινής αναφέρουν ότι η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι το αδίκημα της μαστροπείας έχει τη μορφή εξώθησης μέσω αφόρητων πιέσεων και συναισθηματικού εκβιασμού προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά αλλά και μέσω προτροπών να παράγει το κοριτσάκι βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Σχετικές ειδήσεις