ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανατροπή σε υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Ηλεία

Ανατροπή σε υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Ηλεία

Ηλεία: Πρωτόδικα τα δύο αδέρφια είχαν καταδικαστεί και οι δύο για την πράξη του ομαδικού βιασμού και της ληστείας και τους είχαν επιβληθεί ποινές καθείρξεως 18 και 17 ετών.

Ανατροπή στη δίκη στον β’ βαθμό για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σε περιοχή της Ηλείας καθώς το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών αποφάσισε πως ο βιασμός διαπράχθηκε από τον έναν κατηγορούμενο και όχι από τους δύο.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2020 καθώς εισέβαλαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας που ζούσε μόνη της, την χτύπησαν, την λήστεψαν και έφθασαν στο σημείο o ένας να την βιάσει. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί και οι δύο για την πράξη του ομαδικού βιασμού και της ληστείας και τους είχαν επιβληθεί ποινές καθείρξεως 18 και 17 ετών.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γνώμη», το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας που εκδίκασε διεξοδικά την υπόθεση έκρινε πως ο βιασμός τελέστηκε κατά μόνας, από τον έναν κατηγορούμενο, τον μεγαλύτερο σε ηλικία. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ώρα που ο ένας βίαζε την άτυχη γυναίκα, ο άλλος είχε πάρει την κάρτα της και έκανε ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Η συγκλονιστική κατάθεση της παθούσας

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της παθούσας στο Δικαστήριο που περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα βίωσε μέσα στο σπίτι της από τους δύο κουκουλοφόρους.

«Ήταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν άκουσα θόρυβο και άνοιξα την πόρτα να δω τι συμβαίνει. Είδα δύο άτομα με κουκούλες να πλησιάζουν, έβαλα τις φωνές αλλά ήμουν ολομόναχη και δεν υπήρχε κανένας. Ο ένας με έπιασε από τον λαιμό, με χτύπησε με κλωτσιές, με πέταξε στο κρεβάτι και με βίασε. Ο άλλος ο πιο αδύνατος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και με απείλησε, μετά πήρε την κάρτα από την τσάντα μου, μου ζήτησε το pin, με έβαλε να του το γράψω και πήγε στην τράπεζα, όμως η κάρτα δεν είχε λεφτά. Αυτός μου έβαλε φωτιά στην κουβέρτα και έριξε πάνω μου υγραέριο. Με βίασε κι αυτός. Και με απειλούσαν πως αν πάω στην Αστυνομία θα βάλουν φωτιά να με κάψουν. Μου πήραν τις αλυσίδες από το λαιμό μου, τη βέρα μου και το κινητό μου. Έμειναν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Το πρωί πήγα στην Αστυνομία και το κατήγγειλα. Πρόσωπα δεν αναγνώρισα γιατί φορούσαν κουκούλες, όμως το ομολόγησαν πως αυτοί ήταν. Λένε τώρα ότι είχαν πιει, δεν μύριζαν αλκοόλ. Ήξεραν καλά τι έκαναν» είπε στο Δικαστήριο η παθούσα. Ο εισαγγελέας της Έδρας, λέγοντας πως και οι δύο συμμετείχαν στις πράξεις βίας και πως η παθούσα δεν είχε κανέναν λόγο να μιλήσει για ομαδικό βιασμό ζήτησε την ενοχή τους.

Το ΜΟΕ ομόφωνα απέρριψε τους ισχυρισμούς περί μειωμένου καταλογισμού αλλά τους έκρινε ομόφωνα ένοχους διαφοροποιώντας το κατηγορητήριο ως εξής:

  • Στον πρώτο για άμεση συνέργεια στον βιασμό κατά μόνας, για ληστεία, παράνομη βία, αναγνωρίζοντας μόνο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (κατά πλειοψηφία) και επιβάλλοντάς του συνολική ποινή καθείρξεως 8 έτη και 8 μήνες.
  • Στον δεύτερο για βιασμό κατά μόνας και για ληστεία επιβάλλοντάς του συνολική ποινή καθείρξεως 14 ετών ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό παρά το γεγονός ότι προσκομίστηκαν έγγραφα από τη φυλακή για μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: «Είχε πάει στο νοσοκομείο από το ξύλο» - Όσα αποκάλυψε η γιαγιά της 28χρονης

Νέα «καραβιά» μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου

Άγιοι Ανάργυροι: Πέντε μαχαιριές δέχθηκε η 28χρονη από τον 39χρονο - Οι τέσσερις θανατηφόρες