ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: «Αν έμενα θα έσωζα την εταιρία» λέει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Folli Follie: «Αν έμενα θα έσωζα την εταιρία» λέει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι υποστήριξε στην απολογία του για την υπόθεση της Folli Follie ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Για ένα κύκλο εργασιών που ήταν κατά 80% πραγματικός έκανε λόγο κατά την απολογία του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος που σήμερα εξετάστηκε από την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ολοκλήρωσε την απολογία του δίνοντας τη σκυτάλη στον γιο του Τζώρτζη.

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν γνώριζε για παραποιημένα τραπεζικά extraits και έμαθε τι συμβαίνει όταν δημοσιοποιήθηκε η έρευνα της Alvarez, ενώ άφησε αιχμές για ευθύνη του άλλοτε στενού του συνεργάτη Ιωάννη Μπεγιέτη για την πλαστογραφία λέγοντας ότι λειτουργούσε καθ’ υπόδειξη των ελεγκτών στην Ασία.

Εισαγγελέας: Οι συνήγοροι είπαν ότι υπήρχε ένα Σινικό τείχος στην Ασία μια στεγανοποίηση...

Κατηγορούμενος: Ο νους μου ήταν το πως θα μεγαλώσει η Ασία να έπαιρνα τις αποφάσεις μόνος μου.

Εισαγγελέας: Εσείς είχατε ύψωσε το Σινικό τείχος;

Κατηγορούμενος: Μη το λέμε Σινικό τείχος είχαμε μια ανεξαρτησία και μια αυτονομία εκεί..

Εισαγγελέας: Σύμφωνα με το πόρισμα της Alvarez ο κύκλος εργασιών δυο εταιρειών στην Ασία ήταν εικονικό…

Κατηγορούμενος: Δεν ισχύει αυτό. Ο κύκλος των εταιριών ήταν κατά 80% πραγματικός.

Εισαγγελέας: Δεν γνωρίζατε για τις πλαστογραφίες των τραπεζικών εξτρε;

Κατηγορούμενος: Δεν υπήρχε λόγος για πλαστογραφίες. Οι δυο ελεγκτές που ήταν σε όλες τις εταιρίες, επειδή υπήρχε μια διαφορά μεταξύ τιμολογίων και..

Εισαγγελέας: Δεν μιλάμε για πλάσμα τιμολόγια, αλλά για τραπεζικά εξτρέ.

Κατηγορούμενος: Από την Alvarez το έμαθα.

Εισαγγελέας: Γιατί να τα κάνει αυτά ο Μπεγέτης;

Κατηγορούμενος: Από τους auditors εκεί έπαιρνε οδηγίες. Μου είπε ότι δεν ήταν τίποτα και τα έσκισε.

Εισαγγελέας: Υποτίθεται ότι τα έλεγχε όμως…

Κατηγορούμενος: Δε γνωρίζω.

Σχετικά με τη ύπαρξη ανύπαρκτων λογαριασμών στην Alpha Bank, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν ήταν σε γνώση του κάτι τέτοιο. «Ο Μπεγετης ήρθε στην εταιρία κι έπαιρνε οδηγίες από τον Tonio, που ήθελε να έχει μια καλύτερη εμφάνιση η εταιρία» ανέφερε ο κατηγορούμενος και απέδωσε το κίνητρο στην «ωραιοποίηση της εταιρίας».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν πλήρωνε φόρους για τις εικονικές συναλλαγές, ο κ. Κουτσολιουτσος απάντησε: «Πληρώναμε φόρους. Από ίδια κεφαλαία της Ασίας».

Ο ίδιος απαντώντας σε ισχυρισμό μάρτυρα από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς ότι οι ελεγκτές της Ασίας ήταν μόνο 2 και δεν προλάβαιναν να ελέγξουν τις 17 εταιρίες του ομίλου, σχολίασε πως «αν δεν προλάβαιναν θα το έλεγαν», ενώ αμφισβήτησε και την QCM σχετικά με το ότι από τα 535 καταστήματα του ομίλου ανά τον κόσμο, ήταν ανοιχτά περίπου τα μισά.

Εισαγγελέας: Η Αικατερίνη Κουτσουλιούτσου υπέγραφε τις ενοποιημένες καταστάσεις;

Κατηγορούμενος: Όχι, ποτέ.

Εισαγγελέας: Ήταν αντιπρόεδρος όμως…

Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά δεν έχει υπογράψει ποτέ τίποτα.

«Αν είχα παραμείνει στην εταιρία θα την είχα βοηθήσει. Στην αρχή υπήρχε ένα πανικός. Από το μεγαλύτερο επιχειρηματία ξαφνικά έχασα τα πάντα. Η μετοχή της Folli είχε μεγάλη αξία, υπήρχαν τα πολυκαταστήματα, επένδυση στην Ελβετία, το συμβόλαιο της Nike για τα Βαλκάνια μπορούσα να πάω στην τράπεζα να πάρω τα μεγαλύτερα δάνεια. Στους 6 μήνες θα παρουσίαζα τη μεγαλύτερη εταιρία επενδύσεων στην Ευρώπη, αλλά δεν ήθελε η νέα διοίκηση επειδή ήμουν από πίσω εγώ. Θα συνέχιζα την εταιρία, θα έβρισκα επενδυτές, ήταν κερδοφόρα η εταιρία» είπε απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με το τι θα έκανε αν παρέμενε στην εταιρία.