ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σπαρτιάτες: Ποινικές διώξεις σε βάρος 13 προσώπων για την υπόθεση εξαπάτησης του εκλογικού σώματος

Σπαρτιάτες: Ποινικές διώξεις σε βάρος 13 προσώπων για την υπόθεση εξαπάτησης του εκλογικού σώματος

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα 13 πρόσωπα είναι πλημμέλημα και η υπόθεση θα βρεθεί απευθείας στο ακροατήριο.

Ποινικές διώξεις σε βάρος 13 προσώπων ζήτησε με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την υπόθεση των Σπαρτιατών, που άνοιξε έπειτα από καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί πρακτικών «Greek Mafia» στο κόμμα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, που ανέλαβε προσωπικά την προκαταρκτική έρευνα, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος, του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Κατσιβαρδά για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, αλλά και σε βάρος του δικηγόρου Σ.Μ για συνέργεια στη αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων.

Σημειώνεται, ότι ο τελευταίος κατηγορούμενος είναι ο άνθρωπος που το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου είχε παραχωρήσει το γραφείο του στους Σπαρτιάτες και από αυτό το σημείο έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις. Μάλιστα, εμφανίζεται ως ο σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο επισκέπτονταν στις φυλακές ως ένας εκ των δηλωμένων δικηγόρων του.

Παράλληλα, η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων για επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών, που υποδεικνύουν ότι είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα 13 πρόσωπα είναι πλημμέλημα και η υπόθεση θα βρεθεί απευθείας στο ακροατήριο.

Την ίδια ώρα, οι προβολείς στρέφονται στην απόφαση του Εκλογοδικείου, ενώπιον του οποίου ήδη έχουν εκδικαστεί προσφυγές για τη νομιμότητα συμμετοχής στη Βουλή του κόμματος των Σπαρτιατών. Η απόφαση, που αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο, σε περίπτωση που κάνει δεκτές τις προσφυγές ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγές στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις των κομμάτων.