ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πείστηκε κι η μάνα του Μάνου Δασκαλάκη: Πλέον το πιστεύω ότι η Πισπιρίγκου σκότωσε τα παιδιά τους

Πείστηκε κι η μάνα του Μάνου Δασκαλάκη: Πλέον το πιστεύω ότι η Πισπιρίγκου σκότωσε τα παιδιά τους

Την άποψη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει σκοτώσει τα παιδιά της εξέφρασε στο δικαστήριο η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, που κατέθεσε στο δίκη για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Μαλένα και Ίριδα.

«Πιστεύω ότι το έχει κάνει. Μέχρι και τη συλλήψεις δεν το πίστευα. Στην κατάθεση μου μου είπαν ότι έδωσε κεταμίνη. Τότε άρχισα να βασανίζω το μυαλό μου αλλά με όσα έχω ακούσει εδώ, έχω άλλη εικόνα. Πιστεύω ότι το έκανε» είπε η μάρτυρας και περιέγραψε πως έμαθε για το θάνατο της Μαλένας, που κατά τη μάρτυρα «φαινόταν μια χαρά, χοροπηδούσε με τον ορό στο χέρι».

Πρόεδρος: Συζητήσατε με γιο σας πως θα το χειριστούν;

Μάρτυρας: Θα εμένε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ελπίδα και ο γιος μου έπρεπε να επιστρέψει να δουλέψει για να βγαίνουν οι υποχρεώσεις.

Πρόεδρος: Υπήρχε οικογενειακό πλάνο πρακτικά..

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Εγώ και η μητέρα της κατηγορούμενης ήμασταν πρόθυμες να κρατήσουμε την Τζωρτζίνα για να είναι οι γονείς με τη Μαλένα.

Όπως είπε, την πήρε τηλέφωνο η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν βρισκόταν με τη Τζωρτζινα και της ανακοίνωσε το θάνατο της Μαλένας. «Ήταν ταραγμένη. Εκείνη τη στιγμή ασχολήθηκα με τη Τζωρτζίνα. Μίλησα αργότερα και με τους δυο αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τα πολλαπλά σοκ που έχω πάθει ζήτω συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ» είπε και συμπλήρωσε πως το επόμενο διάστημα ήταν δύσκολο για την οικογένεια.

«Και οι δυο δεν ήταν καλά. Και η κατηγορούμενη» ανέφερε και σημείωσε στη συνέχεια πως όταν γεννήθηκε η Ίριδα «ήταν σαν να ήταν εδώ η Μαλένα». Εκείνη την περίοδο έμαθε όμως από το ζευγάρι πως θα χωρίσει εξαιτίας της απιστίας της Ρούλας Πισπριγκου.

Η μάρτυρας ξέσπασε σε λυγμούς όταν αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που έμαθαν το θάνατο της Ίριδας. «Χτύπησε το τηλέφωνο του γιου μου και ήταν η Δήμητρα και είπε πως το παιδί κάτι έπαθε και τον βλέπω να φεύγει γρήγορα. Μας λέει το παιδί δεν αναπνέει, κάτι έχει, ελάτε στο Καραμανδάνειο. Τρέξαμε στο Καραμανδάνειο, αλλά ήμουν σε άλλο κόσμο, είχε φύγει ένα δεύτερο παιδί. Ήμουν σε μια κατάσταση ζωντανή νεκρή έφυγε ένα δεύτερο εγγονάκι. Πήγαμε στο σπίτι. Σας μιλάω ειλικρινά, ήμουν σε μια κατάσταση…Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι, εχω προσπαθήσει αλλά δεν υπάρχει κάτι που να είχα δει τότε και τώρα να πω να αυτό».

Περιγράφοντας πάντως την Ρούλα Πισπιρίγκου, έκανε λόγο για μια γυναίκα που αγωνιούσε για τα παιδιά της. «Έδειχνε μια γυναίκα δυναμική και ισχυρός χαρακτήρας και τη θαύμαζα. Απέναντι στα παιδιά της ήταν πολύ καλή. Ήταν μια μάνα καλή, πρόσεχε τα παιδιά της και αγχωτική πολλές φορές. Ήταν πάνω κατά πάνω. Μια φυσιολογική μάνα, υπερπροστατευτική με τα παιδιά της. Όταν πέθαναν ήταν στεναχωρημένη, σε πολύ άσχημη κατάσταση» ανέφερε.