ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φλωρίδης για νέο δικαστικό χάρτη: «Από 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας»

Φλωρίδης για νέο δικαστικό χάρτη: «Από 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας»

«Το ζητούμενο είναι οι 1.000 δικαστές να μπουν στη “μάχη” κατά των καθυστερήσεων, Μιλάμε για ποιοτική αναβάθμιση», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας για τον νέο δικαστικό χάρτη στην Ελλάδα.

Την ελπίδα ότι το σχέδιο για την επόμενη μέρα στο τοπίο της Δικαιοσύνης θα δικαιώσει την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου στην πράξη εξέφρασε ο Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας σήμερα (10/04) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Θα μετατρέψουμε τους ειρηνοδίκες σε πρωτοδίκες, ελπίζουμε να δικαιωθούμε στην πράξη. Δεν μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα “Καλλικράτης”, αλλά για μία ποιοτική αναβάθμιση. Στον ανανεωμένο Ποινικό Κώδικα, υπάρχουν διατάξεις που επιταχύνουν την επιβολή ποινών», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ο ανακριτής έχει από την πρώτη στιγμή ατόφιο το ηχητικό υλικό των συνομιλιών στα Τέμπη»

Για τις κατηγορίες περί «μονταζιέρας» στις ηχητικές συνομιλίες των Τεμπών και απαντώντας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος υποστήριξε εχθές (10/04) πως «στελέχη του ΟΣΕ πήραν τα ηχητικά την επομένη των Τεμπών», ο Γιώργος Φλωρίδης εντόπισε ότι «ο ανακριτής έχει από την πρώτη στιγμή ατόφιο το ηχητικό υλικό, έχω αυτήν τη βεβαιότητα.

Αν αυτό το υλικό πήγε σε κάποια άλλα χέρια, έξω από την ανάκριση, έγινε μοντάζ και το παρουσίασαν… Αυτή είναι η επιχειρούμενη σύγχυση. Η ανάκριση δεν κινδύνευσε να παραπλανηθεί».

Σχετικές ειδήσεις