Ανατροπή στην υπόθεση Λύτρα: Πειθαρχική έρευνα για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Οι επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητούν να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες λόγω της βαρύτητας της πράξης κακουργηματικού χαρακτήρα αλλά και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την πράξη του.

Ανατροπή στην υπόθεση Λύτρα: Πειθαρχική έρευνα για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος
3'

Προκαταρτική πειθαρχική έρευνα διέταξαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

«Αναφορικά με την υποθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας» αναφέρεται στην παραγγελία.

Οι επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητούν να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες λόγω της βαρύτητας της πράξης κακουργηματικού χαρακτήρα αλλά και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την πράξη του.

Σε ιατροδικαστή η σύζυγος του Λύτρα

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την απολογία του το πρωί της Δευτέρας, κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, ενώ την ίδια ώρα το θύμα βρέθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Η επίσης δικηγόρος, σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, βρέθηκε εκεί για να εξεταστεί από ιατροδικαστή και να καταγραφούν επίσημα τα τραύματα που έχει στο σώμα της.

Ο Απόστολος Λύτρας αποχωρώντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την υπόθεση, ομολογώντας τον ξυλοδαρμό.

«Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση. Δεν έχω υπάρξει ξανά βίαιος. Θα κοιτάξω πώς να θαραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Έχω χτίσει μια καριέρα με πολύ κόπο. Θα αναζήτησω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο. Δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κάνεις άλλος σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά την καταγγελία του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη δικηγόρο, ο οποίος χάρη στις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου για την ενδοοικογενειακή βία από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη κάλεσε τις Αρχές που προχώρησαν στη σύλληψη του Απόστολου Λύτρα.

Η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε το θύμα

Ο γιατρός που εξέτασε τη σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του:

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πρότειναν στην δικηγόρο να εγκαταστήσει το panic button στο κινητό της τηλέφωνο, κάτι που φέρεται να δέχθηκε, λέγοντας ωστόσο, ότι επειδή δεν είχε το κινητό της εκείνη τη στιγμή να γινόταν στη συνέχεια η εγκατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή