ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τη μείωση της εγγύησης του Δ. Κοντομηνά προτείνει η εισαγγελέας

Τη μείωση της εγγύησης του Δ. Κοντομηνά προτείνει η εισαγγελέας

Να γίνει δεκτή η προσφυγή του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, κατηγορούμενου στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, για μείωση της χρηματικής εγγύησης που του έχει επιβληθεί, εισηγείται στον ανακριτή η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας προτείνει συγκεκριμένα να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δάνεια που είχαν λάβει εταιρείες του ομίλου που διευθύνει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις είχαν δοθεί χωρίς εξασφαλίσεις για την τράπεζα, γεγονός που αρνείται ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Ο κ. Κοντομηνάς στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδη, δήλωσε πρόθεση παροχής επιπλέον εγγυήσεων προς την τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του κ. Κοντομηνά, στις 14 Ιανουαρίου, στην κλινική όπου νοσηλευόταν, είχε προκύψει διαφωνία για την ποινική μεταχείρισή του, με τον ανακριτή της υπόθεσης να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.

Το θέμα είχε κριθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που συνεδρίασε την επόμενη ημέρα, το οποίο με πλειοψηφία 2 έναντι 1 είχε ταχθεί υπέρ της άποψης του κ. Ανδρεάδη και είχε επιβάλει στον κ. Κοντομηνά πλην της χρηματικής εγγύησης και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Δύο σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση Κοντομηνά

Το σκεπτικό των δικαστών για τη μη προφυλάκιση Κοντομηνά