ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Και η υπόθεση του «κουμπαρά» στο... αρχείο

Και η υπόθεση του «κουμπαρά» στο... αρχείο

Άλλη μια υπόθεση που ταλάνισε την πολιτική επικαιρότητα, μπαίνει στο αρχείο με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να μείνει μόνο με τις «εντυπώσεις» που δημιουργήθηκαν και με την γενικότερη αίσθηση ότι το πολιτικό σύστημα είναι διαβρωμένο.

Αφού έγινε χαμός με δηλώσεις επί δηλώσεων, με καταγγελίες επί καταγγελιών και με τους βουλευτές να παρελαύνουν στα κανάλια και να αφήνουν υπονοούμενα για υποθέσεις χρηματισμού και διαφθοράς, αίφνης, όλα αυτά κλείνουν, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο και όλα πλέον είναι «μέλι - γάλα».

Βεβαίως, η παραπάνω διαδικασία είναι κάτι το σύνηθες στην Ελλάδα, αφού από συστάσεως του ελληνικού κράτους, καμία υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής δεν έφτασε... μέχρι το κόκαλο. Στην πορεία των ερευνών, πάντα κάτι συνέβαινε και στο τέλος η κοινή γνώμη έμενε με τη γεύση των «πυροτεχνημάτων», χωρίς να μάθει την πλήρη αλήθεια.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Με τον τρόπο αυτό, το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται στο σύνολό του και στη συνείδηση του λαού απομένει η συνωμοσιολογία.

Κατά τον τρόπο αυτό, τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία για τις καταγγελίες περί «χρηματισμού» βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί ο «μαγικός» αριθμός 180 (βουλευτών) για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, αρχειοθέτησε τη σχετική δικογραφία, καθώς μετά από τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, κυρίως πολιτικών προσώπων, κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας κατέθεσαν μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο διευθυντής της κυριακάτικης εφημερίδας Kontra News Αιμίλιος Λιάτσος καθώς και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Μαρτίνος καθώς σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στο γάμο της κόρης του τελευταίου με τον γιο του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη έγιναν οι συζητήσεις για τη δημιουργία "κουμπαρά" με στόχο τις καταγγελλόμενες δωροδοκίες βουλευτών.

Από το σύνολο των καταθέσεων, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, κανένας μάρτυρας δεν έδωσε κάποιο στοιχείο για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Σχετικές ειδήσεις