ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Να ανοίξουν λογαριασμοί βουλευτών για την υπόθεση «κουμπαρά»

Καμμένος: Να ανοίξουν λογαριασμοί βουλευτών για την υπόθεση «κουμπαρά»

-Φωτογραφικές διατάξεις κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

-Για κατάθεση καλούνται επίσης Βούλτεψη, Κόκκαλης και Μαρτίνος

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι έδωσε στον εισαγγελέα «φωτογραφικές» διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., σε δηλώσεις του, ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των βουλευτών.

Είπε συγκεκριμένα:

«Ο εισαγγελέας ζήτησε ονόματα. Κατέθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι εν συνεχεία ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες. Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οι δυο έμειναν και για δυο που έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό. Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις».

Καταθέτουν Βούλτεψη, Κόκκαλης και Μαρτίνος

Την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη καθώς και τους επιχειρηματίες Ανδρέα Μαρτίνο και Σωκράτη Κόκκαλη καλεί τις επόμενες ημέρες ως μάρτυρες ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος που διερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή.

Οι δυο επιχειρηματίες καλούνται καθώς σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους φέρεται να ειπώθηκαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News, τα περί "Κουμπάρα" για δωροδοκία βουλευτών.

Την περασμένη Τρίτη κατέθεσαν για την υπόθεση, στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Την εισαγγελική έρευνα άνοιξε με την κατάθεσή του ο Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας, Κontra News, που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες. Στο εισαγγελικό γραφείο βρέθηκαν, ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Διαβάστε επίσης:

Βούλτεψη, Κόκκαλη και Μαρτίνο καλεί ο εισαγγελέας για την υπόθεση «Κουμπαρά»