ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναβλήθηκε η δική του Γιάννου Παπαντωνίου

Αναβλήθηκε η δική του Γιάννου Παπαντωνίου

Για τις 8/6/2015 αναβλήθηκε η δίκη του Γιάννου Παπαντωνίου και της Σταυρουλας Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν εσχες του ετους 2008.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε μόνο ο συνήγορος του ζεύγους που δήλωσε, ότι συμμετέχει στην αποχή του κλάδου με αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης.

Πριν από δύο ημέρες για το ίδιο αδίκημα, σε βαθμό πλημμελήματος και αυτό, ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Η ποινή ήταν μετατρέψιμη σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Εκείνη η υπόθεση αφορά παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2009.

Οι κατηγορούμενοι δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Αναμένεται μάλιστα και η ἐκδοση βουλεύματος από το συμβούλιο εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες που αντιμετωπίζουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, επίσης για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορά στην απόκρυψη ποσού περίπου 1,3 εκ. ευρώ που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Το αδίκημα για τη δήλωση του πόθεν έσχες για το έτος 2010 τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, γιατί μετατράπηκε με νόμο η πράξη προς το δυσμενέστερο.

Σχετικές ειδήσεις