ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίζεται η Αρετή-Στη φυλακή η Βίκυ

Αποφυλακίζεται η Αρετή-Στη φυλακή η Βίκυ

Την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο άκουσμα της απόφασης η κόρη του πρώην ισχυρού υπουργού του ΠΑΣΟΚ ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της Άκης Τσοχατζόπουλος έσπευσε να τη φιλήσει και να την αγκαλιάσει μέσα στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο τής επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και εγγυοδοσία 30.000 ευρώ.

Αντίθετα, οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όπως και η Αρετή έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.
Η αίτησή της για αποφυλάκιση απορρίφθηκε για τέταρτη φορά.

«Ακόμη και τώρα δεν το πιστεύω. Θα το πιστέψω μόνο όταν θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» δήλωσε η Αρετή Τσοχατζοπούλου μετά τη θετική για εκείνη ετυμηγορία του δικαστηρίου.

«Η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της. Θα γίνει έρανος όσο και αν ακούγεται παράξενο για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο και έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές» είπε με τη σειρά του ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Από την άλλη πλευρά, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυ Σταμάτη, η οποία θα παραμένει έγκλειστη δήλωσε:

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε όταν της το είπα. Λιποθύμησε».

Σχετικές ειδήσεις