ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βαριά «καμπάνα» για το θανατηφόρο ξυλοδαρμό ηλικιωμένου

Βαριά «καμπάνα» για το θανατηφόρο ξυλοδαρμό ηλικιωμένου

Ποινή κάθειρξης 25 χρονών επέβαλε απόψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στον 20χρονο βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου, ενός ηλικιωμένου μέσα στο σπίτι του.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο (23 χρονών) επέβαλε φυλάκιση 5 ετών και έξι μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κρίνοντάς τον ένοχο για τη ληστεία από κοινού και για θανάτωση ζώου, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του εμπρησμού.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 19χρονος, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ληστεία.

Νωρίτερα η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε και για τους τρεις νεαρούς «ενοχή όπως κατηγορούνται».

Ακόμη ανέφερε ότι το πραγματικό θύμα της υπόθεσης είναι ο άτυχος 79χρονος ένας άνθρωπος μόνος χωρίς συγγενείς και χωρίς να βρίσκεται κάποιος στην αίθουσα του Δικαστηρίου να τον υπερασπιστεί. Και αυτό είπε η Εισαγγελέας θα πρέπει να το κάνει το σεβαστό Δικαστήριο, δηλαδή να αποδώσει δικαιοσύνη για το θύμα.

Ο βασικός κατηγορούμενος της άγριας δολοφονίας ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε στο δικαστήριο μετανιωμένος λέγοντας πως θέλει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να είναι εκείνος το θύμα και όχι ο θύτης ενώ και οι άλλοι δύο ζήτησαν συγνώμη.

Οι δύο καταδικασθέντες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν μπει στο σπίτι του ηλικιωμένου με σκοπό να τον ληστέψουν αφού σκότωσαν τον σκύλο του, ενώ ο τρίτος τους περίμενε με το αυτοκίνητο έξω από αυτό.

Αφού δεν βρήκαν χρήματα άρχισαν να χτυπούν τον άτυχο άνδρα, μέχρι που εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους έβαλαν φωτιά στο σπίτι, η οποία το κατέστρεψε ολοκληρωτικά.