ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για την υποθαλάσσια αρτηρία στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική έρευνα για την υποθαλάσσια αρτηρία στη Θεσσαλονίκη

Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται η πολυσυζητημένη υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης, αφού η κατασκευή του ακυρώθηκε και όπως φαίνεται, θα στοιχίσει ακριβά στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς με δικαστική απόφαση, καλείται να καταβάλλει στον εργολάβο που ανέλαβε το έργο ως αποζημίωση το ποσό των 73 εκατ. ευρώ.

Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες εναντίον παντός υπευθύνου για το «ναυάγιο» του έργου. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές στο «κάδρο» θα μπει κάθε συναρμόδιος παράγοντας του Κράτους.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Μακεδονία», σε δημοσίευμα της οποίας προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, ήδη δεσμεύτηκε από τα κρατικά ταμεία η πρώτη δόση της αποζημίωσης, ύψους σχεδόν 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες.

Σχετικές ειδήσεις