Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ENERGA και HELLAS POWER

Νewsbomb

Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ENERGA και HELLAS POWER

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αρχίζει σήμερα (16/1/2015) η δίκη για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER

Οι υπεύθυνοι των δυο εταιριών είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που επισύρουν ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης για τη μη απόδοση μεγάλων χρηματικών ποσών στο Δημόσιο και τη «φυγάδευσή» τους στο εξωτερικό.

Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας και Νίκος Δεκόλης με άλλους 15 συγκατηγορούμενους, στελέχη των εταιρειών και πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία διοχέτευσης των χρημάτων εκτός Ελλάδος.

Βάσει της δικογραφίας, οι 19 κατηγορούμενοι -ανά περίπτωση- είναι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των δύο παρόχων αν και εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν προχωρούσαν στην απόδοση των χρημάτων αυτών στο Δημόσιο, αλλά «τουναντίον τα παρακράτησαν και τα ενσωμάτωσαν στην περιουσία τους» . Η ζημιά του Δημοσίου εκτιμάται ότι φθάνει τα 270 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2011 έως Νοέμβριο 2012 .

Η δίωξη για την υπόθεση είχε ασκηθεί πριν ενάμιση χρόνο, μετά από έρευνα που διενέργησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου με αφορμή πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, το οποίο διαπίστωνε ότι ποσά που όφειλαν οι δύο εταιρείες στον ΔΕΣΜΗΕ φυγαδεύονταν μέσω εξωχώριων εταιρειών σε ελβετικές και άλλες τράπεζες.

Για την υπόθεση αρχικά είχε απαγγελθεί κατηγορία για απιστία στην υπηρεσία σε έξι μέλη του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) οι οποίοι τελικώς απαλλάχθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι: οι Β. Μηλιώνης, Αρ. Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Στέφανος Σιαφάκας, Νικόλαος Δεκόλης, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, Alan Ronald Cable, Χρήστος Κωτσαΐδης, Natalia Godoroja, Φώτιος Φωλιάς, Αλίκη-Παρασκευή Φλώρου, Κωνσταντίνος Κωνστάντος, Χρήστος Σιαφάκας, Noe Nordeine Benziane, Μαρία Σκλαβάκη, Πέτρος Νικολοθανάσης, Κωνσταντίνος Σιαφάκας, Βασίλειος Δημητράκας και Αρετή Γιαννούλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved