ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κύκλωμα εκβιαστών-Πρώην σύντροφος Βλαστού: Δεν έχω σχέση μαζί τους

Κύκλωμα εκβιαστών-Πρώην σύντροφος Βλαστού: Δεν έχω σχέση μαζί τους

Ξεκίνησαν ενώπιον ανακρίτριας διαφθοράς οι απολογίες των μελών του κυκλώματος των 37 κατηγορουμένων.

Ήδη ολοκλήρωσε την απολογία της η πρώτη κατηγορούμενη, πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε: «Με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».

Για τις 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού.

Αρνείται τις κατηγορίες και ο πατέρας του βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρου

Την ίδια στιγμή, κάθε ανάμειξη στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών αρνήθηκε ο πατέρας του βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρου που θεωρείται, από τις Αρχές, εκ των αρχηγικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εντός και εκτός των φυλακών από το Μάιο του 2011.

Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή για θέματα διαφθοράς ο Νίκος Σκαφτούρος είπε:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες ως αβάσιμες δεδομένου ότι καμία σχέση δεν έχω τόσο εγώ όσο και η 70χρονη σύντροφός μου με την υπόθεση.
Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές.

Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις.

Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας».

Μόλις ολοκληρωθούν οι απολογίες, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην προφυλάκιση μελών του κυκλώματος.

Σχετικές ειδήσεις