ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι υπό όρους η πρώην σύντροφος του Βλαστού και ένας σωφρονιστικός

Ελεύθεροι υπό όρους η πρώην σύντροφος του Βλαστού και ένας σωφρονιστικός

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα (20/1/2015) για την υπόθεση του «κυκλώματος εκβιαστών».

Ειδικότερα οδηγούνται στη φυλακή ο αλλοδαπός Ταουλάντ Φειζουλά, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση εκεί όπου παρακολουθούσαν το σπίτι της «Λίτσας» Βλαστού κατόπιν εντολής του βαρυποινίτη Π. Βλαστού και η Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου, μητέρα συγκρατούμενου του Βλαστού, απ’ την οποία ο τελευταίος ζήτησε να παραδώσει 2.000 ευρώ σε έναν δικό του.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Καρπούζου και Σκάλκος

Αντίθετα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η πρώην σύντροφος του Βλαστού, Π. Καρπούζου αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης της σε Α.Τ. της περιοχής της. Οι ίδιοι όροι επιβλήθηκαν και στον σωφρονιστικό υπάλληλο (Γ. Σ.), ο οποίος φέρεται να μεσολαβούσε και να μετέφερε μηνύματα μεταξύ του Σωτήρη Εμμανουήλ (κρατούμενος για την υπόθεση των υποβρυχίων) και του Βλαστού για τους πλούσιους της ΣΤ πτέρυγας του Κορυδαλλού τους οποίους ήθελε να εκβιάσει ο Βλαστός.

Η Π. Καρπούζου απολογούμενη σήμερα (20/1/2015) ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε κατά πληροφορίες, ότι «διατηρούσα συναισθηματικό δεσμό με τον Παναγιώτη Βλαστό μέχρι τον Αύγουστο του 2012. Από τον Οκτώβρη του ίδιου έτους είχα σταματήσει ουσιαστικά οποιαδήποτε επικοινωνία μου με τον Βλαστό. Ουδέποτε είχα σχέση με όπλα, πολλώ δε μάλλον να προμηθεύσω τον Βλαστό προκειμένου να αποδράσει ή να φυλάξω βαρύ οπλισμό στην οικία μου στην οποία διαμένω με την 9χρονη κόρη μου. ...»

Σχετικές ειδήσεις