ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Εγκρίθηκαν 3.690 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο

ΣτΕ: Εγκρίθηκαν 3.690 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο

Στις 3.690 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα, με νέες γνωμοδοτήσεις η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας ενέκρινε ακόμη 74 προσλήψεις, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των προσλήψεων στις 3.690.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λπ. στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα εκτός και αν συντρέχουν έκτακτες και άλλες ανάγκες. Για τις κατ΄ εξαίρεση αυτές προσλήψεις, πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Βάσει αυτού το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα για πρόσληψη 35 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, όπως επίσης δέχτηκε την πρόσληψη 27 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στο «Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής «Λεωνίδας Μανωλίδης»».

Παράλληλα, από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο εγκρίθηκε η πρόσληψη 6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης, ενώ επιτράπηκε η κατ΄ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασία πρόσληψης 4 συμβασιούχων (7μήνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, βρεοφονηπιοκόμοι, κ.λπ.) στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας η «Αρωγή».

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη μίας συμβασιούχου (βοηθός βρεφονηπιοκόμος δίμηνης διάρκειας) στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αίγινας, όπως εγκρίθηκε η πρόσληψη μίας υπαλλήλου δίμηνης και πάλι διάρκειας στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Άνδρου.

Αντίθετα, το ΣτΕ δεν ενέκρινε την κατ΄ εξαίρεση απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού (Ρωσία, Αλβανία, Σουδάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Καζακστάν, κ.λπ.) 43 εκπαιδευτικών, καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Ακόμη, δεν επέτρεψε το ΣτΕ την πρόσληψη 12 εργατών καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις ζητήθηκαν λόγω αυξημένης ρύπανσης (αφισοκολλήσεις, φειβολάν, κ.λπ.) κατά τις βουλευτικές εκλογές και λόγω των αναγκών αυξημένης καθαριότητας στα 65 εκλογικά τμήματα του επίμαχου Δήμου, όπως επίσης δεν επέτρεψε την πρόσληψη 8 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο Ν.Π.Δ.Δ. «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο».

Σχετικές ειδήσεις