ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη ζητεί ο εισαγγελέας

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη ζητεί ο εισαγγελέας

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ακόμη μια δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος. Το αδίκημα αφορά σε ομιλία του το 2011 στον Ασπρόπυργο, με την οποία παρότρυνε τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» μετά το αιματηρό πογκρόμ στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στις 15 Μαΐου 2011 ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας σε κατοίκους στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αν θέλετε να ξεβρομίσει η περιοχή πρέπει να είστε μια γροθιά και να δώσετε αγώνα, η επόμενη συγκέντρωσή σας να μην είναι στην πλατεία, αλλά να κλείσει κεντρικούς δρόμους. Στην Κερατέα έγινε πόλεμος κυριολεκτικά, στον Άγιο Παντελεήμονα ήμασταν παρόντες όταν σπάσανε τα ΜΑΤ την εκκλησία και έριξαν δακρυγόνα.

Στην Κερατέα ξεφορτωθήκαμε τα σκουπίδια, εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει, που ληστεύουν, δολοφονούν, που εγκληματούνε. Δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε Αστυνομία, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε κανείς για να σας καλύψει, βγείτε στους δρόμους».

Αντίθετα, οι αρμόδιοι εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο τις καταγγελίες για το ναζιστικό χαιρετισμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου σε δημοτικό συμβούλιο, καθώς και τις καταγγελίες σε βάρος των βουλευτών της Χ.Α. Κώστα Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου για προσβλητικές φράσεις.

Σχετικές ειδήσεις