Ελεύθεροι ακόμη επτά μοναχοί που κατηγορούνταν για τα επεισόδια του 2013

Γιάννης Καλύβας Γιάννης Καλύβας

Ελεύθεροι ακόμη επτά μοναχοί που κατηγορούνταν για τα επεισόδια του 2013

Ελεύθεροι αφέθηκαν επτά ακόμη μοναχοί της παλιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους μετά τις απολογίες τους στην β’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο της Μονής στις Καρυές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν όταν οι δικαστικοί επιμελητές προσπάθησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο κατ΄εφαρμογή προηγούμενης δικαστικής απόφασης, σημειώθηκαν ακόμη και ρίψεις μολότοφ.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν την Πέμπτη (19/2/2015) οι πρώτοι πέντε κατηγορούμενοι μοναχοί, ανάμεσά τους κι ο ηγούμενος Μεθόδιος, ενώ μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Την ίδια αντιμετώπιση είχαν σήμερα (20/2), από ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι επτά κατηγορούμενοι μοναχοί και μόνο σε έναν επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για έναν μοναχό που ομολόγησε ότι πέταξε δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Για την ίδια υπόθεση το επόμενο διάστημα θα λογοδοτήσει ένας ακόμη κατηγορούμενος που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, επίσης μοναχός.

Όσοι απολογήθηκαν σήμερα (20/2/2015) φέρονται να απέδωσαν τις πράξεις τους στην προσπάθεια να υπερασπιστούν το αντιπροσωπείο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι βρίσκονταν σε θέση άμυνας.

Τα συγκεκριμένα επεισόδια συνδέονται με την πολυετή διαμάχη μεταξύ παλιάς και νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου. Η νέα αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, το 2005, και έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλιά αδελφότητα αρνείται να της παραδώσει το μοναστήρι και το αντιπροσωπείο, με συνέπεια να σημειώνονται συγκρούσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved