ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι πέντε μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου για τα επεισόδια του 2013

Ελεύθεροι πέντε μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου για τα επεισόδια του 2013

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο ηγούμενος και ακόμη τέσσερις μοναχοί της παλιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους μετά την απολογία τους στην β’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε μοναχοί κατηγορούνταν για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής, στις Καρυές.

Οι αντιδρώντες μοναχοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τα οποία είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, φέρονται ότι προέβησαν και σε ρίψη βομβών μολότοφ.

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν αύριο, Παρασκευή (20/2), στην ίδια ανακρίτρια, ακόμη επτά, από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους μοναχούς.

Όσοι εκ των κατηγορουμένων απολογήθηκαν σήμερα (19/2) φέρονται ότι αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν καν φυσική παρουσία στο σημείο όπου συνέβησαν τα επεισόδια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και τέσσερις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους αποδίδεται η πράξη της παράβασης καθήκοντος, οι οποίοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις