ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παναγόπουλος προς απαγωγείς του: Εύχομαι τα λύτρα να σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους

Παναγόπουλος προς απαγωγείς του: Εύχομαι τα λύτρα να σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους

Για ακόμη μια φορά συγκλόνισε για το μεγαλείο ψυχής του, αφού έφτασε στο σημείο να συγχωρέσει τους απαγωγείς του.

Ο λόγος για τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο ο οποίος τον Ιανουάριο του 2009 κρατήθηκε ως όμηρος επί οκτώ ημέρες και απελευθερώθηκε όταν τελικά δόθηκαν 30 εκατ. ευρώ ως λύτρα. Καταθέτοντας σήμερα (19/2/2015) το πρωί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό, ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, όπως και πρωτόδικα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους απαγωγείς του.

«Μου φέρθηκαν άψογα. Οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί μαζί μου. Με πρόσεξαν και προσπάθησαν να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να παίρνω, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστούν. Μου έδιναν ανελλιπώς τα φάρμακά μου χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνέψει η ζωή μου. Η σύζυγός μου έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα λύτρα αμέσως. Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους», είπε ο κ. Παναγόπουλος αφήνοντας για μια ακόμη φορά άφωνο το ακροατήριο.

Μάλιστα ένας εκ των κατηγορουμένων ζήτησε και πήρε το λόγο, θέλοντας να ζητήσει δημόσια συγνώμη στον κ. Παναγόπουλο.

Χαράλαμπος Μουστάκας (κατηγορούμενος): Σας ζητώ συγνώμη, λυπάμαι πολύ για το κακό που σας προξένησα. Αισθάνομαι πολύ άσχημα γι' αυτό.

Περικλής Παναγόπουλος: Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η περιπέτειά σου και να βρεις το δρόμο σου. Σε συγχωρώ. Έχεις την ηλικία του εγγονού μου. Σου εύχομαι καλή τύχη....

Από την πλευρά της η σύζυγος του κ. Παναγόπουλου, Κατερίνα περιγράφοντας τις στιγμές αυτές είπε:

«Η ψυχραιμία του συζύγου μου βοήθησε κι εμένα ώστε να πάνε όλα καλά και να συγκεντρωθούν τα λύτρα. Για εμάς ήταν μία περιπέτεια ζωής, δοξάζω το Θεό που ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και γύρισε κοντά μας. Ελπίζω μετά από όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι να σταματήσουν τις παράνομες πράξεις τους. Πολλές φορές όταν ο σύζυγός μου θυμάται εκείνες τις δύσκολες στιγμές και τις συζητάμε, μου λέει με πόσο σεβασμό και καλοσύνη του συμπεριφέρθηκαν στο κρησφύγετο».

Υπενθυμίζεται ότι ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής του εφοπλιστή φέρονται οι βαρυποινίτες Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.

Σχετικές ειδήσεις