ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Η κατάθεση Πλασκοβίτη

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Η κατάθεση Πλασκοβίτη

«Δεν υπάρχει κάτι παράνομο στην απόκτηση φορολογικών στοιχείων από τη Γαλλία» ανέφερε ο Ηλία Πλασκοβίτης, πρώην Γενικός Γραμματεάς του υπουργείου Οικονομικών , επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της δίκης του τελευταίου.

Στον κ. Πλασκοβίτη υπεβλήθησαν ερωτήσεις από τους τρεις συνηγόρους του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κυρίων Τάκη Βασιλακόπουλου, Βασίλη Δημακόπουλο και Παναγιώτη Κουρελέα.

Ο μάρτυς μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κάτι παράνομο στην απόκτηση φορολογικών στοιχείων από τη Γαλλία».

Οι δικηγόροι έδειξαν στον μάρτυρα το συνοδευτικό έγγραφο με το οποίο στάλθηκε το επίμαχο CD από τη Γαλλία και τον ερώτησαν εάν έχει αριθμό πρωτοκόλλου εξερχομένων εγγράφων. Ο κ. Πλασκοβίτης απάντησε αρνητικά.

Ρωτήθηκε επίσης εάν «είναι σύνηθες να μην υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου στα έγγραφα που στέλνονται». Ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά, ενώ σε νέα ερώτηση των δικηγόρων «υπήρχε κάποιος λόγος που δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου το επίμαχο έγγραφο», και ο μάρτυς απάντησε: «Δεν γνωρίζω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου, λέγοντας: «Είναι πράγματι αξιοπερίεργο ότι το έγγραφο δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου».

Σχετικές ειδήσεις