ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γραμματέας του Βενιζέλου: Το στικάκι ήταν κρυμμένο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Γραμματέας του Βενιζέλου: Το στικάκι ήταν κρυμμένο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την κατάθεση της γραμματέας του Βαγγέλη Βενιζέλου που όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είδε τη λίστα γιατί δεν ξέρει να χειρίζεται υπολογιστή, ενώ το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ έμεινε κρυμμένο σε ένα συρτάρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ», ΕΙΠΕ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΛΜΠΑ

Αστείες και συνάμα εξοργιστικές είναι οι δικαιολογίες που προέβαλε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Μπέλμπα στο ειδικό δικαστήριο.

Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις των μαρτύρων στο ειδικό δικαστήριο προκύπτει το συμπέρασμα ότι κανείς δεν είχε δει το υλικό που υπήρχε στο επίμαχο CD της λίστας Λαγκάρντ.

Η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα είναι η δεύτερη μάρτυρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.

Η κυρία Μπέλμπα που είναι γραμματέας του Βενιζέλου από το 2005, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είδε τη λίστα διότι δεν ξέρει να χειρίζεται υπολογιστή!!!

Πρόκειται βεβαίως για αστείες δικαιολογίες που όχι μόνο δεν μπορούν να σταθούν, αλλά δεν πείθουν ούτε ιθαγενείς άλλων εποχών.

Η κατάθεση της κυρίας Μπέλμπα κρίθηκε απαραίτητη μετά την κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Σοφίας Ρίτσου, η οποία ανέφερε ότι ο χρήστης υπολογιστή με τον κωδικό «Σοφία» που την 1η Οκτωβρίου του 2012 εμφανίζεται να διαβάζει μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ήταν η γραμματεύς του κ. Βενιζέλου και όχι η ίδια η κυρία Ρίτσου, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά. Όπως είπε η μάρτυς πράγματι είχε τον κωδικό πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή «Σοφία».

Απίστευτα πράγματα που θα ζήλευαν ακόμα και οι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις των μαρτύρων που έχουν κληθεί στο ειδικό δικαστήριο δεν υπάρχει ούτε ένας που να ισχυριστεί - έστω και για τα προσχήματα - ότι είδε τη λίστα αναλυτικά.

Το δε καταπληκτικό είναι πως ένα τόσο σημαντικό υλικό που ήταν μάλιστα και απόρρητο ήταν στα χέρια γραμματέων οι οποίες ανα πάσα στιγμή θα μπορούσαν να το δούν, ακόμα και να το αλλοιώσουν ή να το καταστρέψουν, έστω και χωρίς δόλο.

Από τις καταθέσεις επιβεβαιώθηκε ότι κατά την παράδοση και παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών που έγινε μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, δεν παραδόθηκε κανένα CD ή στικάκι.

Τον Αύγουστό του 2011, είπε η μάρτυς, ήρθε ο Ιωάννης Διώτης και έδωσε ένα στικάκι στον κ. Βενιζέλο και κάποιες σελίδες, χωρίς όμως εκείνη να γνωρίζει το περιεχόμενο του.

Γίνεται σαφές ότι το στικάκι γύριζε από γραφείο σε γραφείο σαν να επρόκειτο για «μπακαλόχαρτο», ενώ το υλικό αυτό η κυρία Μπέλμπα το έβαλε σε ένα κουτί και το κλείδωσε σε ένα ντουλάπι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ το οποίο – όπως είπε - ήταν ασφαλές.

Αυτό κι αν είναι από τα «άγραφα». Το στικάκι έμεινε κρυμμένο σε κάποιο γραφείο του ΠΑΣΟΚ και σε όλους η ενέργεια αυτή φαίνεται φυσιλογική!!!

'Όταν έγινε ο θόρυβος ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την Μπέλμπα το επίμαχο στικάκι (2.10.2012). Η κυρία Μπέλμπα άνοιξε το στικάκι για να δει ότι είναι το συγκεκριμένο, ενώ το άνοιξε και πάλι για δεύτερη φορά πριν το παραδώσει στον κ. Βενιζέλο ο οποίος το έβαλε σε ένα φάκελο και τον έστειλε με αστυνομικό στο Μαξίμου, χωρίς κανένα διαβαθμισμένο υπηρεσιακό έγγραφο!!!

Παρά τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν αποτελεί απορία όλων των πολιτών για πιο λόγο το δικαστήριο δεν καλεί τον κ. Βενιζέλο να δώσει κι αυτός τις δικές του απαντήσεις επί των... ταξιδίων της λίστας Λαγκάρντ.

Σχετικές ειδήσεις