ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο εδώλιο ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη

Στο εδώλιο ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη

Ξανά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων αναμένεται να μεταχθεί σήμερα, Παρασκευή (06/03) το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Αυτή τη φορά ο Η. Κασιδιάρης θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας για το περιβόητο χαστούκι που έδωσε στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στις 7 Ιουνίου 2012 κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ασκήθηκε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου για τα αδικήματα της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αμέσως μετά το γρονθοκόπημα της κ. Κανέλλη. Κατόπιν η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου, όπως και έγινε, να αρθεί η ασυλία του Κ. Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι του θλιβερού αυτού περιστατικού είχε προηγηθεί η λεκτική επίθεση «άντε βρε νούμερο με τους ρουφιάνους από το κόμμα σου που μας τρέχουν στα δικαστήρια», σε βάρος της νυν Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και το ποτήρι νερού που της εκτόξευσε. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη αφού κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί μόνο κατόπιν έγκλησης της ίδιας της κ. Δούρου, κάτι που τελικά δεν έπραξε.

Σχετικές ειδήσεις