ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κανέλλη για την επίθεση του Κασιδιάρη: Έφαγα 4 μπουνιές στο πρόσωπο

Κανέλλη για την επίθεση του Κασιδιάρη: Έφαγα 4 μπουνιές στο πρόσωπο

Ξεκίνησε η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το περιβόητο χαστούκι που έδωσε στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στις 7 Ιουνίου 2012 κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω. Ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές», είπε η Λιάνα Κανέλλη καταθέτοντας ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Η ίδια ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγεία της. «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη» είπε η βουλευτής. «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η φράση που πυροδότησε την ένταση

«Οι κομμουνιστές παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στο φασισμό», είπε η Λιάνα Κανέλλη όταν η συνήγορος υπεράσπισης την αποκάλεσε πρώιμη κομμουνίστρια.

Η φράση αυτή προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της βουλευτού από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ένσταση του κατηγορουμένου Ηλία Κασιδιάρη περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή -όπως είπε - δεν προηγήθηκε για τη πράξη αυτή άρση ασυλίας του.

Σχετικές ειδήσεις