ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ικανοποίηση Κεχαγιόγλου για την αθώωση της Σαλίνας Καραβέλα

Ικανοποίηση Κεχαγιόγλου για την αθώωση της Σαλίνας Καραβέλα

Για την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens στην οποία εμπλέκεται ο πατέρας της, Χρήστος Καραβέλας.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, 64 κατηγορούμενοι, προκειμένου να δικαστούν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Μεταξύ άλλων στο εδώλιο θα καθίσουν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σαλίνα, Αλεξία και Φοίβη.

Την ικανοποίηση του για την απόφαση της Δικαιοσύνης εξέφρασε ο συνήγορος της Σαλίνας Καραβέλα, Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Εκφράζω τη βαθειά ικανοποίηση και χαρά μου για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσεται πλήρως και για όλες τις κατηγορίες η εντολέας μου Σαλίνα Καραβέλα, πρωτότοκη κόρη του Χρήστου Καραβέλα. Είχα δηλώσει στο παρελθόν ότι τη Σαλίνα αποφυλάκισε πρώτη η ελληνική κοινωνία και ακολούθησαν τα όργανα της Δικαιοσύνης. Απόηχο του πρωτοφανούς εκείνου και συγκινητικού κλίματος συμπαράστασης της κοινωνίας αποτελεί και το σημερινό αθωωτικό βούλευμα. Τέλος, είναι πια ξεκάθαρο και σεβαστό ότι ο ελληνικός λαός αρνείται και αντιδρά αποφασιστικά στην ποινικοποίηση των συγγενικών σχέσεων και δεσμών. Και αυτό αποτελεί διαχρονικό δίδαγμα και παρακαταθήκη.»

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων