ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο... σκαμνί για τη Siemens Χριστοφοράκος, Τσουκάτος

Στο... σκαμνί για τη Siemens Χριστοφοράκος, Τσουκάτος

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα μαύρα ταμεία της Siemens, συνολικά 64 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην... αμαρτωλή σύμβαση 8002, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ 62 ΑΚΟΜΗ ΑΤΟΜΑ - ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ «ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ» ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται, μεταξύ άλλων, να δικαστούν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και συνέργεια στις πράξεις αυτές.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι, καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Aπό όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη.

Με το βούλευμα τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Κάραβελα και του τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Σχετικές ειδήσεις