ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Δεν είναι στη λίστα... αλλά ευπρόσδεκτος ο Τσίπρας

Μέρκελ: Δεν είναι στη λίστα... αλλά ευπρόσδεκτος ο Τσίπρας

Άλλη μια διφορούμενη απάντηση από το Βερολίνο για την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με σημειολογική αξία, στο πλαίσιο του "ναι μεν αλλά"..., την οποία έχουμε ακούσει ξανά από τη Γερμανία, κατά την πρώτη συνάνηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 12 Φεβρουαρίου.

«Ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα είναι ευπρόσδεκτος στο Βερολίνο», είπε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, «αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για κάποια επίσκεψη αυτή την στιγμή».

Οπως σημειώνεται σε τηλεγράφημα του Reuters, o Ελληνας ηγέτης δεν βρίσκεται στις προγραμματισμένες επισκέψεις στο Βερολίνο, δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς και πρόσθεσε ότι παραμένει ευπρόσδεκτος στη Γερμανία και ιδιαίτερα στο Βερολίνο.

Επίσης, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα θα είναι στην ατζέντα, όταν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης βρεθούν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα αλλά θα ήταν μάλλον απίθανο να λάβουν οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σχετικές ειδήσεις