ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση Γρηγορόπουλου

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση Γρηγορόπουλου

Ξεκινάει το πρωί της Τετάρτης (11/3/2015) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας η δίκη σε δεύτερο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα, καθώς από σήμερα (10/3) το απόγευμα υπάρχουν στο Εφετείο Λαμίας δεκάδες αστυνομικοί.

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων είναι ότι εκτός από τους αστυνομικούς που έχουν ακροβολιστεί περιφερειακά του κτιρίου, υπάρχουν και αστυνομικοί με πολιτικά που περιπολούν την ευρύτερη περιοχή. Τα μέτρα αναμένεται να ενταθούν σε ακτίνα 1000 περίπου μέτρων από το Εφετείο από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ε. Κορκονέας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της 'Αμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει και ο Βασίλης Σαραλιώτης ο οποίος αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για να αποφυλακιστεί εν τέλει με περιοριστικούς όρους το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις