ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σημίτης, Βενιζέλος, Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου καταθέτουν για τα εξοπλιστικά

Σημίτης, Βενιζέλος, Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου καταθέτουν για τα εξοπλιστικά

Τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, επί θητείας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε να καλέσει στις 29 Απριλίου 2015 το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις "χρυσές" μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκεκριμένα οι δικαστές κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων της έδρας, αλλά και το πάγιο αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού αποφάσισε τελικά να καλέσει να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.

Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, υποστηρίζοντας ότι η κατάθεση τους είναι σημαντική.

Παραμένουν στη φυλακή η σύζυγος και η λογίστρια του Άκη

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης ποινής που θα οδηγούσε εκτός φυλακής τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και τη λογίστρια του, Φρόσω Λαμπροπούλου.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου επικαλείται σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαίτειο».

Ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ, όπως λέει, δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα. Επικαλείται, επίσης, το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του: «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου, στον οποίο το δικαστήριο δεν έδωσε το λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τη σύζυγό του: «Είναι επί ξύλου κρεμάμενη και δεν μου δίνεται το λόγο να πω πέντε πράγματα. Δουλεύετε με τα πρακτικά της προηγούμενης δίκης. Αυτό δεν γίνεται».

Σχετικές ειδήσεις