ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρασκευόπουλος: Αν πυροβολήσει κάποιος κουκούλα, θα πυροβολήσει άνθρωπο

Παρασκευόπουλος: Αν πυροβολήσει κάποιος κουκούλα, θα πυροβολήσει άνθρωπο

Στην άποψη ότι ο διάλογος ταιριάζει πάντα όποτε έχεις απέναντί σου ένα ανθρώπινο ον επιμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά: «υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα, θα πυροβολήσει άνθρωπο», ενώ όπως είπε, έχει διαφορετική άποψη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Σχολιάζοντας την κατάργηση των φυλακών τρίτου τύπου, είπε, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ότι η κριτική είχε αρχίσει ήδη από την πρώτη ημέρα που θεσπίστηκε, καθώς 41 ποινικολόγοι είχαν ήδη υπογράψει κείμενο κατά των συγκεκριμένων φυλακών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συμπλήρωσε ότι η κατάργηση ενός θεσμικού μοντέλου δεν σημαίνει λιγότερη ασφάλεια.

Όπως εξήγησε, λόγω της γεωγραφικής θέσης των φυλακών Δομοκού, δεν είναι η ασφαλέστερη θέση. Τόνισε επίσης πως αν πχ για κάποιον λόγο δύο κρατούμενοι έπρεπε να βρίσκονται σε διαφορετικές φυλακές, αλλά έπρεπε και οι δύο να κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, βάση της προηγούμενης νομοθεσίας, οδηγούνται και οι δύο στον Δομοκό.

Σχετικά με την κριτική για επίσπευση των αποφυλακίσεων, είπε ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη έξοδος ανθρώπων που έχουν βαριές καταδίκες, σημειώνοντας ότι η φυλακή χειροτερεύει τη σχέση των ανθρώπων με την εγκληματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις