ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γ. Πανούσης: Θέμα ωρών να λήξει η κατάληψη – «Ψυχικά» σκέφτηκα να παραιτηθώ

Γ. Πανούσης: Θέμα ωρών να λήξει η κατάληψη – «Ψυχικά» σκέφτηκα να παραιτηθώ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που συνεχίζεται για 17η ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή ONline, αναφορικά με το τι θα συμβεί με την κατάληψη, τόνισε:
«Κανείς δεν λέει να μπουν τα ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο, ωστόσο αυτό δεν είναι μία μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές, αλλά κοινωνικό φαινόμενο. Πρέπει να δούμε ποιοι το κινούν αλλά αυτό να γίνει αναίμακτα. Ούτε να ανοίξουν κεφάλια ούτε τίποτα. Είναι εύκολο να κάνουμε μία θεαματική εκκένωση», ενώ επεσήμανε πως «η Κυβέρνηση δεν πρέπει να εκβιάζεται. Δεν είναι αυτόνομο το Υπουργείο όπως στο παρελθόν. Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό και μιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις. Υπάρχει ήδη μια διαφορετική αντιμετώπιση. Η ήπια διαχείριση τελείωσε και αυτό κάνει η Δημοκρατία, ήπια διαχείριση. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι αλλά έχουμε φτάσει στα όρια».

Ο Γιάννης Πανούσης, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων αν σκέφτηκε κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.
«Είναι το πιο εύκολο πράγμα να παραιτηθώ. Εγώ δεν είμαι πολιτικός καριέρας», απάντησε αρχικά ο κ. Πανούσης και συνέχισε λέγοντας «ψυχικά» το έχω πει. Πολιτικά όμως, μίλησα με τον κύριο Τσίπρα, μιλήσαμε αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες και δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα», δίνοντας έτσι ένα τέλος στην χλιαρή φημολογία που τον ήθελε να αφήνει την υπουργική καρέκλα.

Σχετικές ειδήσεις