ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Και δεύτερη αναβολή πήρε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά για τις 12 Μαΐου στην ίδια αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Για το θέμα της αλλαγής της αίθουσας που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη δήλωσε ότι «εμείς κληθήκαμε να δικάσουμε, δεν έχουμε δικές μας αίθουσες. Μόλις η πολιτική ηγεσία μας ενημερώσει ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος, εμείς αμέσως θα μετακινηθούμε».

Μέχρι τότε, η δίκη θα συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία ούτως ή άλλως διεξάγονται και άλλες δίκες για συμμετοχή κατηγορούμενων στην υπόθεση των «Πυρήνων της φωτιάς». Με βάση αυτά τα δεδομένα η δίκη διεκόπη ξανά για τις 12 Μάιου 2015.

Η κ. Λεπενιώτη, απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης τους ζήτησε να φέρουν κατάλογο με το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην προγραμματίζεται δίκη τις κρίσιμες εκείνες ημέρες.

Ωστόσο άφησε ανοιχτό παράθυρο η δίκη να διεξάγεται Σάββατο ή μετά τις δύο το μεσημέρι.

Μετά το τέλος της διαδικασίας και κατά την αποχώρηση όσων βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι «η δίκη πρέπει να γίνει» και πρόσθεσε «είναι πολιτικό και λαϊκό αίτημα. Ας γίνει και με διαδικασίες μαραθωνίου».

Κατά τη σημερινή (07/05) δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της πολύκροτης υπόθεσης, απουσίαζαν και πάλι τόσο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής όσο και πρωτοκλασσάτα στελέχη της.

Στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, κάθισαν για πρώτη φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.

Εμφανίστηκαν επίσης και πάλι οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας αλλά όχι και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.


Σχετικές ειδήσεις