ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεύτερη ημέρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (Photos)

Δεύτερη ημέρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής (Photos)

Με την απουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βασικών κατηγορουμένων από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα, η πολύκροτη δίκη για την εγκληματική δράση του κόμματος.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής έχει αποφασίσει να απουσιάζει από την ακροαματική διαδικασία, σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει τη δίκη.

Για πρώτη φορά στο δικαστήριο προσήλθε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης και ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Κουκούτσης.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν και πάλι σήμερα οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, αλλά όχι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Στην δικαστική αίθουσα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Το δικαστήριο έχει διακόψει για λίγη ώρα τη συνεδρίασή του, καθώς ο κατηγορούμενος Ιωάννης-Βασίλειος Κομνιανός, δήλωσε ότι δεν εκπροσωπείται από συνήγορο και το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό δύο υπερασπιστών.

Η διαδικασία διεκόπη, προκειμένου να επιδοθούν οι διορισμοί στους δύο δικηγόρους.

Τραγική φιγούρα στην αίθουσα του δικαστηρίου είναι η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας «θέλω να τον δω», αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά.

koridallos6

Την ίδια στιγμή, έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα διεξάγονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης.

image 07 05 15 08 31

Επεισόδιο με ξυλοδαρμό πολίτη σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε έναν άνδρα, θεωρώντας ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

koridallos7 copy

Στο μεταξύ, σήμερα θα τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα με τον χώρο. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες, λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).

Σχετικές ειδήσεις