ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μητέρα Φύσσα: Θέλω να δω τον δολοφόνο του παιδιού μου

Μητέρα Φύσσα: Θέλω να δω τον δολοφόνο του παιδιού μου

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκίνησε εκ νέου σήμερα (07/05/2015) εν μέσω διαδηλώσεων, αντιδράσεων από τους φορείς του Κορυδαλλού αλλά και καταγγελιών για ξυλοδαρμό -Μια συγκλονιστική σκηνή διαδραματίσθηκε το πρωί κατά τη δεύτερη μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, όταν η μητέρα τουΠαύλου Φύσσα, μεδάκρυα στα μάτια, προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας «θέλω να τον δω», αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά.

ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΜΑΪΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

Για τις 12 Μαΐου, στην ίδια αίθουσα, διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, κυρία Μαρία Λεπενιώτη, για το αίτημα της μεταφοράς της διεξαγωγής της δίκης σε άλλον χώρο αρμόδια είναι η πολιτική ηγεσία.

«Εμείς δεν επιλέγουμε χώρους για να δικάσουμε, το θέμα της αίθουσας ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Μόλις το λύσει, βρίσκοντας άλλον χώρο, αμέσως θα μετακινηθούμε» ανέφερε.

«Θέλω να δω τον Ρουπακιά»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του άτυχου Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας «θέλω να τον δω», αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά.

Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε λέγοντας της «σε παρακαλώ». «Πώς θα γίνει», του απάντησε κλαίγοντας, «θέλω να τον δω».

Όταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας «δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω».

Η δίκη διεκόπη για λίγη ώρα προκειμένου να επιδοθούν οι διορισμοί σε συνηγόρους που διορίστηκαν σε κατηγορούμενο από το δικαστήριο.

Παράλληλα ένας ακόμη κατηγορούμενος ο Ιωάννης Κομιανός, δήλωσε πως δεν έχει νομικό παραστάτη.

Με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας, η πρόεδρος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παραδοθεί στο δικαστήριο κατάλογος με τις ημέρες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συντονιστεί ανάλογα το δικαστήριο.

Μάλιστα, η πρόεδρος είπε ότι μια λύση θα ήταν, το δικαστήριο να συνεδριάζει μετά τις μεσημεριανές ώρες. Ούτως ή άλλως, όπως επισήμανε, η δίκη δεν θα γίνεται κάθε μέρα, καθώς η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για εκδίκαση άλλων υποθέσεων, όπως για τις δικογραφίες των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των συγκεντρωμένων, από τον ευρύτερο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σχετικές ειδήσεις