ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής (video)

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής (video)

Για τις 7 Μαΐου, διέκοψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Λίγο νωρίτερα, αναγνώστηκε ο κατάλογος των μαρτύρων, που υπερβαίνουν τους 100, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και οι γονείς του Πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν, που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα, παρόντες όλοι στο δικαστήριο.

Με την ανακοίνωση της διακοπής της δίκης, τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή θέμα για τη διεξαγωγή στον συγκεκριμένο χώρο. Στο δικαστήριο μίλησε και δήμαρχος Κορυδαλλού, ο οποίος απευθυνόμενος στην πρόεδρο, είπε: «Στις 7 Μαΐου, θα είναι πάλι κλειστά τα σχολεία κ. Πρόεδρε. Θα έχουμε ξανά τραυματίες όπως είχαμε και σήμερα. Υπάρχουν δίπλα σας 11 σχολικές μονάδες».

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θέλησαν να κάνουν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, δεν δέχθηκε τη συζήτηση γι΄αυτό το θέμα σήμερα, ενώ η εισαγγελέας έδρας είπε προς αυτούς που απευθύνθηκαν στο δικαστήριο, ότι συμφωνεί μαζί τους, τονίζοντας, ωστόσο, πως αυτό είναι θέμα της Πολιτείας, η οποία έχει δεσμευτεί ότι θα βρεθεί λύση μελλοντικά. «Οπότε» κατέληξε η εισαγγελική λειτουργός «θα ξεκινήσει η διαδικασία εδώ, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση».

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δήλωσαν "παρών" μέσω τηλεφωνικής κλήσης με ανοιχτή ακρόαση

Για πρώτη φορά, κατά την ανάγνωση του καταλόγου μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι προστατευόμενοι μάρτυρες δήλωσαν "παρών", μέσω τηλεφωνικής κλήσης με ανοιχτή ακρόαση.

Η διαδικασία που προβλέφθηκε ήταν οι πέντε μάρτυρες να βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και, μέσω της διαδικασίας αλλοίωσης της φωνής τους, να δηλώσουν "παρών" στη δίκη. Το συγκεκριμένο μέτρο ελήφθη, καθώς στη δίκη της 17 Νοέμβρη δεν είχε ληφθεί σχετική μέριμνα, με αποτέλεσμα οι προστατεύομενοι μάρτυρες να είναι στο ακροατήριο και να δηλώνουν "παρών".

Επίθεση, σύμφωνα με καταγγελία, δέχθηκαν δυο φίλοι του Παύλου Φύσσα

Επίθεση, σύμφωνα με καταγγελία, δέχθηκαν δυο φίλοι του Παύλου Φύσσα, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και Σολωμού.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, δράστες της επίθεσης ήταν πέντε άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη και το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την έναρξη της δίκης και ενώ τα δυο θύματα είχαν παρκάρει, προκειμένου να μεταβούν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο φίλοι του μουσικού, που είναι ελαφρά τραυματισμένοι, αυτήν την ώρα καταθέτουν στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, και ακολούθως θα μεταβούν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.