Καταρρέει το κατηγορητήριο εναντίον του μοναχού Αρσένιου

Newsbomb

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας τόνισε στην κατάθεσή του πως πρόκειται για «μια αστική υπόθεση» και υπογράμμισε ότι δεν θέλει να δει τους μοναχούς στο... σκαμνί

Ένας απο τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση Βατοπαιδίου, ο κύριος Αθανάσιος Ξυνίδης συνέχισε χθές (8/05/2015) για δεύτερη μέρα την καταθεσή του στο εφετείο Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μάρτυρας , αδελφός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και φίλου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη, την περίοδο που διαδραματίσθηκε η υπόθεση ήταν πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης.

Σύμφωνα με την καταθεσή του άρχισαν να καταρρέουν οι κατηγορίες για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο .
Ο κύριος Ξυνίδης αν και μάρτυρας κατηγορίας, είπε οτι καταρχήν «δεν είχε πρόθεση να δει τους μοναχούς στο σκαμνί».

Παραδέχθηκε ότι ουδέποτε ένιωσε την παραμικρή ενόχληση απο τους ίδιους τους μοναχούς για παρέμβαση στην υπόθεση των ανταλλαγών και οτι κατανοεί την προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τις ιδιοκτησίες για τις οποίες είχαν οι ίδιοι οι μοναχοί βρει χρυσόβουλα και πατριαρχικά έγγραφα που επιβεβαίωναν τις ιδιοκτησίες τους.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του παραδέχθηκε επίσης οτι η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έκανε και κάνει βαρυσήμαντο φιλανθρωπικό έργο,φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου ετησίως
ενώ τα κημείλια που συντηρεί η Μονή ειναι ανεκτίμητης αξίας !

Όλα τα παραπάνω συνιστούν έντονη δραστηριότητα απο τη Μονή για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά γεγονός που δικαιολογεί τις κινήσεις τους σε διάφορες δράσεις, ειπε ο κύριος Ξυνίδης ενώ τόνισε την αγωνία του να μην δει τους μοναχούς στο σκαμνί.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved