ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κομοτηνή: Δύο άτομα προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Κομοτηνή: Δύο άτομα προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 2 από τους συνολικά 17 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση που διακινούσε σκληρά ναρκωτικά στην Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη.

Μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, οι 15 εξ αυτών που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη την περασμένη εβδομάδα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας εγγυήσεις, διαφορετικές για τον καθένα, ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στην Φυλακή.

Σάλος από τις αποκαλύψεις

Οι Αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής, σε συνεργασία και με άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις στην ΑΜΘ, φαίνεται πως χτύπησαν κυριολεκτικά φλέβα μιας και κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι μιας πολύ μεγάλης υπόθεσης, κάτι άλλωστε που καταδεικνύει και η ογκωδέστατη δικογραφία που την συνοδεύει. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση στην οποία ωστόσο συμμετέχουν γνωστοί επαγγελματίες της Κομοτηνής η εμπλοκή των οποίων έκανε πολλούς να πέσουν από τα σύννεφα, ενώ ευρύτερα τα πρόσωπα που απαρτίζουν την εν λόγω πολυπληθή συμμορία προέρχονται από μεγάλα «τζάκια» και συγκαταλέγονται στην κατηγορία «πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας»!

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τα πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης προκάλεσαν πλήθος συζητήσεων και σχολίων, ενώ σίγουρα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία των Αστυνομικών Αρχών και όλων όσοι ενεπλάκησαν στην εξάρθρωση και τη σύλληψης της οργάνωσης.

Διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά

Σε βάρος των συλληφθέντων, υπενθυμίζεται, πως έχει σχηματιστεί δικογραφία - κατά περίπτωση - για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί αναβολικών και εμπρησμό.

Στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν 15 μέλη της οργάνωσης και άλλοι 13 ημεδαποί, που δεν ανήκουν σε αυτήν και κατηγορούνται για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αναβολικών κατά περίπτωση.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον 8 άτομα, κατηγορούμενα για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωση

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σημαντικές ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, κοκαΐνη, μεθαδόνη, διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, ζυγαριές, κυνηγετικά όπλα καθώς και 11 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 2 μοτοσικλέτες και 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών συνεχίζονται μιας και υπάρχει σχετική φημολογία για την εμπλοκή ακόμη περισσότερων προσώπων στην συγκεκριμένη οργάνωση.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις