ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 29 Σεπτεμβρίου καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 29 Σεπτεμβρίου καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Στις29 Σεπτεμβρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει η κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας είναι ο πρώτος μάρτυρας στη λίστα του κατηγορητηρίου στη δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με βασικούς πρωταγωνιστές πρώην και νυν βουλευτές αλλά και τον γενικό γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η σημερινή (14/9) διαδικασία αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της στην ανάγνωση του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης ενημέρωσαν το δικαστήριο πως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, σε διάλειμμα της δίκης δέχθηκαν επιθέσεις με καφέδες από μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» στο χώρο που κρατούνταν.

Οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «ψυχολογική πίεση», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά» και καταγγέλλοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η δίκη.

«Σας υπενθυμίζω ότι η δίκη διεξάγεται εδώ», απάντησε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, με την υπεράσπιση να επιμένει «δεν μπορούσαν να κρατηθούν με ασφάλεια;».

Η πρόεδρος απευθυνόμενη στον υπεύθυνο της αστυνομικής φρουράς παρατήρησε: «Λάβετε τα μέτρα σας, αυτά είναι παρατράγουδα, δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτά τα πράγματα. Είναι το δεύτερο περιστατικό, να μην υπάρξει τρίτο. Λάβετε τα μέτρα σας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η δίκη των «Πυρήνων της Φωτιάς» διεξάγεται σε διπλανή αίθουσα αυτής στην οποία εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δήλωση μητέρας και πατέρα Παύλου Φύσσα

Μάγδα Φύσσα: Εδώ και 2 χρόνια κάνουμε υπομονή. Κατάφεραν και πάλι σήμερα να μην έχουμε το λόγο. Πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά θα καταθέσουμε.

Πατέρας Φύσσα: Έχουμε καθυστερήσει παρά πολύ.

Ερ. -Είστε έτοιμος ;

Απ.-Εγώ αν είμαι έτοιμος; Αυτοί αν είναι...

Σχετικές ειδήσεις