ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελία για Φαλτσιανί: Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης

Εισαγγελία για Φαλτσιανί: Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης

Επίσημη ανακοίνωση με αφορμή την καταθεση Φαλτσιανί και τις αναφορές για «υπό έρευνα πολιτικά πρόσωπα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ», εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η ανακοίνωση προφανώς κρίθηκε αναγκαία λόγω της χρονικής συγκυρίας (προεκλογική περίοδος) προκειμένου να να διευκρινιστεί ότι «η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει:

«Η κατάθεση του μάρτυρα ελήφθη στα πλαίσια προκαταρκτικής εξετασης που διενεργείται από τον μήνα Αύγουστο μετά τη διαβίβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης φακέλου που αφορά σε κύκλωμα που διαμεσολαβούσε σε ξέπλυμα χρήματος.

Της λήψεως της ως άνω κατάθεσης προηγήθηκαν άλλες ανακριτικές ενέργειες. Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο σταδιο και θα απαιτηθούν περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί.

Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπο διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείται νομικής βάσης.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις