ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σήμερα, 2 Οκτωβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης για τις Σκουριές από το ΣτΕ

Σήμερα, 2 Οκτωβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης για τις Σκουριές από το ΣτΕ

Σήμερα στο ΣτΕ η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την αναστολή με απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η κύρια προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων των εργαζομένων, που στρέφονται κατά της αναστολής λειτουργίας των μεταλλείων, θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ σήμερα Παρακευή 2 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα από το Ανώτατο δικαστήριο ορίστηκε η 2α Οκτωβρίου ως ημερομηνία συζήτησης της κυρίας προσφυγής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων των εργαζομένων σε αυτή ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του περασμένου Αυγούστου η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και τέσσερα σωματεία εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζήτησαν να «παγώσει» αρχικά, με προσωρινή διαταγή του προεδρεύοντα του ΣτΕ, η απόφαση του κ. Σκουρλέτη με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού και στη συνέχεια να ανασταλεί και να ακυρωθεί.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και τα σωματεία των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι η από 19 Αυγούστου 2015 απόφαση του κ. Σκουρλέτη, με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων (Σκουριές, Ολυμπιάδα, κ.λπ.), είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Τα Σωματεία που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ στο πλευρό της Ελληνικός Χρυσός είναι: 1) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, 2) «ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ- Ελληνικός Χρυσός», 3) Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών-Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής και 4) Σωματείο Δασεργατών Βορείου Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, ο προεδρεύων του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου όρισε εισηγητή της υπόθεσης ενώπιον της Ολομέλειας τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, όπως επίσης όρισε και 4 βοηθούς του κ. Μάζου, τους Βασίλειο Γκέρτσο, Δημήτρη Πυργάκη, Χρήστο Νέγρη και Νικόλαο Νικολάκη.

Σχετικές ειδήσεις