Μητέρα Παύλου Φύσσα: Η Χρυσή Αυγή εκπαιδεύει δολοφόνους

Νewsbomb

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Η Χρυσή Αυγή εκπαιδεύει δολοφόνους

Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για τη δολοφονία του γιου της Παύλου.

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΛΑΓΟ «ΔΕΙΧΝΕΙ» Η ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ

Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού αναφέρθηκε συχνά στον δολοφόνο του παιδιού της, χωρίς όμως να τον κατονομάζει διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά «δεν θέλω να λέω το όνομά του, είναι δολοφόνος».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι ένα» καθώς και πως «η Χρυσή Αυγή εκπαιδεύει δολοφόνους».

Η Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε την κατάθεσή της λέγοντας: «Όσο και να θέλει η απέναντι πλευρά να μην καταθέσω, δεν υπάρχει περίπτωση. Για τη στυγερή δολοφονία του γιου μου θα μιλήσω, για τις 17 Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου. Θα πήγαινε να δει μπάλα. Από εκείνο το απόγευμα δεν το ξαναείδα».

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, η μητέρα του Παύλου Φύσσα είπε:

«Ο Παναγιώτης (σύζυγος) ήρθε σπίτι και μου είπε: “Ο Παύλος χτύπησε, είναι στο Κρατικό και θέλει να σε δει. Ήρθα να σε πάρω”. Δεν το πίστεψα. Πίστεψα ότι είχε γίνει κάτι κακό. Δεν έκανα ερωτήσεις. Τον ρώτησα μόνο: "Μέχρι εδώ ήταν Τάκη; Αυτό ήταν η ζωή μας;". Ήλπιζα ότι δεν έχει γίνει κάτι. Πάμε στο Κρατικό, βλέπω πολύ κόσμο, συγγενείς και φίλους. Δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα, τρέχω μέσα. Είναι δύο γιατροί. Τους παρακάλαγα να μου πουν τι έχει συμβεί αλλά δεν μου λένε.

Τραβάω παραβάν να δω αν είναι κάπου, τους είπα να μου πουν τι έχει γίνει τώρα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια, ότι ο Παύλος δεν ζει, έφυγε. “Πως είναι δυνατόν;” ρώτησα. Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, η Χρυσή Αυγή. Μου είπε ότι "δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές, και εδώ έξω να γινόταν δεν θα προλαβαίναμε"

Η Μάγδα Φύσσα συνέχισε την περιγραφή της:
«Ζήτησα να δω το παιδί μου. Πήγα στο θάλαμο. Στις 3 το πρωί πήγα στο παιδί μου στο νεκροθάλαμο. Όσοι νομίζουν ότι τον τρομάξανε, τους λέω ότι κοιμόταν, ήταν ένας άγγελος. Προσπάθησα να τον ζεστάνω...».

Ακροατήριο: Σκυλολόι. Ρουπακιά...
Πρόεδρος: Τι σας είπε η Χρύσα, η κοπέλα του Παύλου;
ΜΦ: Έμενε με τον Παύλο και μαζί μας. Ήταν παιδί μας. Μου είπε ότι ξεκίνησαν να πάνε για καφέ και να δουν που θα κάτσουν να δουν τον αγώνα. Είδαν την καφετέρια Κοράλι και είπαν να πάνε εκεί γιατί δύσκολα θα έβρισκαν τραπέζι. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαν. Οι τρεις τους μπήκαν στο μαγαζί και πήγαν και άλλοι φίλοι εκεί, εννέα παιδιά όλοι μαζί. Όσο διαρκούσε ο αγώνας δεν έγινε τίποτα, κατά τη Χρύσα.

Όταν τελείωσε ο αγώνας βγήκαν από το μαγαζί. Στην απέναντι γωνία από το μαγαζί, βλέπουν να έχουν μαζευτεί περίπου 20 άτομα με χαρακτηριστικά Χρυσής Αυγής, με άρβυλα, παντελόνια παραλλαγής. Κρατάνε στα χέρια τους ρόπαλα, λοστούς και άλλα. Έχουν κλείσει τα αυτοκίνητα των παιδιών.

Στην άλλη γωνία, πάρα πολύ κοντά, είναι δύο μηχανές ΔΙΑΣ. Υπάρχουν πριν γίνει οτιδήποτε. Βλέπουν τους χρυσαυγίτες από τη μία και αστυνομία από την άλλη. Υπάρχει ένα τύπος που έκανε το μεσάζοντα από το πουθενά, και τους λέει: «εγώ είμαι εδώ, είμαι ειδικός φρουρός και θα το κανονίσω εγώ, μην φοβάστε. Να βοηθήσω θέλω». Είπε ο Παύλος: «δεν φοβάμαι, είμαι στη γειτονιά μου». Ωστόσο μια πήγαινε στα παιδιά μία στους χρυσαυγίτες. Ακόμα δεν ξέρουμε το ρόλο αυτού του ανθρώπου.

Στην Τσαλδάρη ένα παιδί φεύγει με ταξί και οι υπόλοιποι προχωρούν. Ο Παύλος είπε στη Χρύσα και σε μια άλλη κοπέλα "πηγαίνετε σπίτι, πάμε να πάρουμε τσιγάρα κι ερχόμαστε, να φύγουν οι χρυσαυγίτες να πάρετε το αυτοκίνητο".

Την ίδια ώρα, άρχισε να έρχεται το τάγμα εφόδου από Νίκαια και κάποιο αυτοκίνητο σταματάει μπροστά τους και ρωτάει αν ξέρουν την Κεφαληνίας. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ήταν ο δολοφόνος. Ο γιος μου απάντησε «αυτή είναι φίλε μου» και έστριψε.

Αμέσως μετά στους 20 που ήταν εκεί, προστέθηκαν 30 ακόμη άτομα από το τάγμα εφόδου Νίκαιας, όπως μάθαμε από τη δικογραφία.

Τα αγόρια άρχισαν να τρέχουν προς τα πάνω. Ο Παύλος όμως δεν έτρεξε, προχώρησε. Τον πρόλαβαν οι χρυσαυγίτες που μεθοδευμένα πήγαιναν ανά 2-3 άτομα και τον χτυπούσαν. Όλο αυτό εκ των υστέρων, το έκαναν για να τον εγκλωβίσουν για να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει.

Ο δολοφόνος λοιπόν, έρχεται ανάποδα την Τσαλδάρη. Οι χρυσαυγίτες χτύπησαν άλλα δύο παιδιά και είναι ο Παύλος μόνος του προσπαθεί να παλέψει με όλους τους άλλους.

Ο δολοφόνος βγαίνει από το αυτοκίνητο, όπου αρχικά ήταν τέσσερα άτομα αλλά τους είχε αφήσει 50 -100 μέτρα πιο πίσω. Βγαίνει από το αυτοκίνητο, βλέπει το στόχο του και του ρίχνει δύο μαχαιριές στην καρδιά.

Η Χρύσα όλο αυτό το διάστημα δεν έφυγε γιατί άκουσε τα ποδοβολητά. Πήγε στην αστυνομία που ήταν κοντά και τους παρακάλαγε, τους τράβαγε. «Σας παρακαλώ πολύ, δεν έχει γίνει τίποτα, θα γίνει κακό». Της απάντησαν «δεν μπορούμε να επέμβουμε». Δεν έκαναν καμία κίνηση. Κάποια στιγμή κινητοποιήθηκαν δύο από αυτούς, ωστόσο το κακό είχε γίνει.

Πρόεδρος: Έγινε κάποια συμπλοκή μεταξύ των δύο; Ή κάποια φασαρία;
ΜΦ: Όχι καμία. Ο Ρουπακιάς -δεν θέλω να λέω το όνομά του, είναι δολοφόνος...- ο δολοφόνος πήγε τον αγκάλιασε και του τις έδωσε.
Πρόεδρος: Πριν από το συμβάν, η υπόλοιπη ομάδα που βρισκόταν;
ΜΦ: Πριν έβριζαν και ενθάρρυναν το κτήνος να πάει να σκοτώσει. Κανείς δεν είδε μαχαίρι και είμαι σίγουρη 100% ότι δεν το είδε ο Παύλος. Ήταν παρόντες χωρίς να τον αποτρέψουν. Προφανώς για να κρατήσουν τον Παύλο μέχρι να έρθει ο δολοφόνος. Μέσα στο Κοράλι ήταν ο Αγγος, ο Μιχάλαρος και ο Τσαλίκης. Και τους 50 δεν τους ξέρω, ξέρω από τη δικογραφία ότι 18 κατηγορούμενοι ήταν παρόντες.

Ξέρω ότι ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος. Μου το είπε ο γιατρός του Κρατικού και περιγράφονται τα χτυπήματα στην ιατροδικαστική έκθεση. Ο γιος μου κατέληξε στο σημείο. Άντεξε τέσσερα λεπτά, πολύ σημαντικά για εμάς όλους. Γιατί ο ίδιος υπέδειξε το δολοφόνο του.

Πρόεδρος: Τι μάθατε ότι έκανε στη συνέχεια ο Ρουπακιάς;
ΜΦ: Πήγε να φύγει. Πάει να μπει στο αυτοκίνητό του. Ο Παύλος σηκώνει την μπλούζα του και φωνάζει «Πού πας; Με μαχαίρωσες και φεύγεις;». Ήρθε το περιπολικό και τον προλαβαίνει όταν μπήκε στο αυτοκίνητο, ενώ έχει πετάξει το μαχαίρι.
Τότε πια η αστυνομικός από την ομάδα ΔΙΑΣ είπε «Ε, είπαμε όχι κι μαχαίρια...».
Πρόεδρος: Τί σημαίνει αυτό για εσάς;
ΜΦ: Σημαίνει ότι αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα.
Πρόεδρος: Ποιός έδωσε εντολή ξέρετε;
ΜΦ: Από τη δικογραφία γνωρίζω ότι ξεκίνησαν τηλεφωνήματα. Ο Αγγος ενημερώνει τον Καζατζόγλου και αυτός τον Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας. Ο Πατέλης ενημερώνει το Λαγό και με sms στέλνει τα μέλη της να μαζευτούν στην Τοπική. Ο Λαγός έλεγχει την Τοπική. Αν δεν πάρουν το ΟΚ από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθούν. Τίποτα δεν θα έκαναν αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης. Είναι φανερό το πως πήγαν και πως δρουν.

Και Μιχαλολιάκο «δείχνει» η Μάγδα Φύσσα για τη δολοφονία του γιου της

Ποινικές ευθύνες στον Νίκο Μιχαλολιάκο, καταλόγισε η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία επεσήμανε στο δικαστήριο ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής ήταν ενήμερος για την δολοφονία του γιου της από τον συγκατηγορούμενό του και πρώην βουλευτή της ΧΑ, Ιωάννη Λαγό.

Η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, ρώτησε την πολιτική ενάγουσα ποιός κατεύθυνε -κατά την άποψή της- την ομάδα, που επιτέθηκε κατά του Παύλου Φύσσα και της παρέας του. «Ο Πατέλης» υποστήριξε η Μάγδα Φύσσα, προσθέτοντας πως από τη δικογραφία προκύπτει ότι «στις 12.37 γίνεται τηλεφώνημα Λαγού – Μιχαλολιάκου, που σημαίνει ότι ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος για ότι έγινε...».

Πρόεδρος: «Αφήστε την να καταθέσει..»
Η προσπάθεια των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής να επιδείξουν βίντεο στη μάρτυρα για να το σχολιάσει, οδήγησε σε μία αντιπαράθεση με τους συνηγόρους υπεράσπισης. Τέλος στους διαπληκτισμούς έδωσε η ίδια η πρόεδρος λέγοντας: «Έχει έρθει να καταθέσει ύστερα από τόσους μήνες και ακούει την αντιπαράθεση μεταξύ σας. Αφήστε την να καταθέσει...».

Παρ' όλα αυτά, η αντιπαράθεση δεν έληξε, η υπεράσπιση έφερε αντιρρήσεις στο να επιδειχθεί το βίντεο έστω και υπό μορφή φωτογραφιών. Εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε, η πρόεδρος της έδρας διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να επικρατήσουν ηπιότεροι τόνοι.

Νωρίτερα, η πρόεδρος συνέχισε την εξέταση της κ. Φύσσα:
Πρόεδρος: Φτάνουμε στον Ρουπακιά, ο οποίος χωρίς φασαρία, καταφέρει δύο καίριες μαχαιριές... Χωρίς καμία συμπλοκή, χωρίς διαφορά.
Μάγδα Φύσσα: Αυτή είναι η εκπαίδευση της ΧΑ.
Πρόεδρος: Ποιό θεωρείτε ότι είναι το κίνητρο;
ΜΦ: Είναι να θέλουν να έχουν ισχύ στον κόσμο, οτιδήποτε αντίθετο από αυτούς, πρέπει να τελειώνει...
Πρόεδρος: Έπρεπε να φτάσει κάποιος να καταφέρει αυτά τα πλήγματα;
ΜΦ: Το ίδιο δεν έγινε και στον Λουκμάν; Με μαχαίρι δεν μαχαίρωσαν και Λουκμάν; Εκπαιδεύουν δολοφόνους.
Πρόεδρος: Γιατί να φτάσουν μέχρι την ανθρωποκτονία;
ΜΦ: Είναι η δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Εκείνο το βράδυ απλά ήθελαν να σκοτώσουν και σκοτώσανε. Δεν κουνιούνται από την θέση τους εάν δεν πάρουν εντολή... Βεβαίως είχε εντολή να σκοτώσει. Όταν πήρε το ΟΚ ο πυρηνάρχης από το Λαγό, μαζεύτηκαν στην Τοπική και εκεί έδωσαν τις εντολές.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη 6 Οκτωβρίου προκειμένου να αποφασιστεί αν και με ποιό τρόπο θα επιδειχθούν τα βίντεο της δικογραφίας, καθώς και να τοποθετηθούν τα κατάλληλα τεχνικά μέσα.


Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved