ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάγδα Φύσσα: Mε εντολή Λαγού η δολοφονία του παιδιού μου

Μάγδα Φύσσα: Mε εντολή Λαγού η δολοφονία του παιδιού μου

Με εντολή του βουλευτή Ιωάννη Λαγού δολοφονήθηκεο Παύλος Φύσσας, υποστήριξε η μητέρα του θύματος Μάγδα Φύσσα, καταθέτοντας για δεύτερη μέρα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑ

Η κ. Φύσσα φτάνοντας στο σήμερα επισήμανε ότι υπάρχει ακόμα ανοχή για την Χρυσή Αυγή. «Έδειξαν με όλη τους την ισχύ τι είναι», τόνισε.

Περιγράφοντας το Παύλο, τον χαρακτήρισε καθαρό, ελεύθερο πνεύμα, με ωραίες ιδέες, που ήταν και τα μόνα του όπλα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο για διακριτική μεταχείριση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά από την αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, ενώ χαρακτήρισε το δράστη γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Έκανε λόγο για συντονισμένες απειλές από χρυσαυγίτες, μιλώντας ακόμα και για ξυλοδαρμούς φίλων του δολοφονηθέντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Η μητέρα Φύσσα απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι μετά το φόνο ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και ότι υπήρχε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της ΧΑ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε ότι ο Ρουπακιάς μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας δήλωσε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι» για να ερωτηθεί από αστυνομικό «τι εννοείς» και εκείνος απάντησε «της ΧΑ».

Συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανδρέας Τζέλλης: Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη (πυρηνάρχης της Νίκαιας) και βουλευτή της ΧΑ;

Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Λαγό.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη, τι περιγράφει;

Μητέρα Φύσσα: Ναι το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δώσει το οκ του Λαγού κινούνται και προσθέτουν. Ότι κινείται σφάζεται.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από που παίρνει εντολή;

Μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους από τον Μιχαλολιάκο. Από τον αρχηγό τους. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. O αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος έχει την τελική ευθύνη. Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη. Ο Ρουπακιάς δεν είναι απλό μέλος. Είναι γερό μέλος της ΧΑ.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είναι υψηλόβαθμος χρυσαυγίτης ο Ρουπακιάς.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πως έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο κατά την ιεραρχία όπως είπατε;

Μητέρα Φύσσα: Έτσι ακριβώς. Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή τον Λαγό και πάει λέγοντας.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Έχουν οι χρυσαυγίτες ειδική εκπαίδευση για χτυπήματα άμυνας και επίθεσης;

Μητέρα Φύσσα: Βέβαια έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία και από χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του τάγματος εφόδου;

Μητέρα Φύσσα: Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν απειλές ακόμα και ξυλοδαρμούς από μέλη της ΧΑ και δήλωσε στην Πρόεδρο «ακόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ απειλούν και εκβιάζουν».

Συνοψίζοντας η Μάγδα Φύσσα, δήλωσε: Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Γιατί εκεί έξω υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Και ήρθε στο σπίτι μας και σκότωσε το παιδί μας.

Μπουκάλι με νερό πέταξε η Μάγδα Φύσσα στον Ρουπακιά

Ένα μπουκάλι με νερό που κρατούσε στα χέρια της εκτόξευσε στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, η Μάγδα Φύσσα ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της.

Εμφανώς καταβεβλημένη η μητέρα του Παύλου Φύσσα έστρεψε το βλέμμα της στον Γιώργο Ρουπακιά που καθόταν στο εδώλιο και περνώντας δίπλα του πέταξε το μπουκάλι λέγοντάς του: «Να με θυμάσαι..!».

Λίγα λεπτά αργότερα, μέλος του ακροατηρίου βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας, «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια!», με αποτέλεσμα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη να του απαγορεύσει ξανά την είσοδο.

Την Πέμπτη (8/10) η συνέχιση της διαδικασίας

Η Μάγδα Φύσσα ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και στη συνέχεια άρχισε η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης, η οποία όμως δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει.

Η συγκινησιακή φόρτιση της Ειρήνης Φύσσα ήταν έκδηλη όταν κλήθηκε στο βήμα για να καταθέσει.

Ξεκινώντας, περιέγραψε τη στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο να δει τον αδελφό της. «Τον είδα παγωμένο... νεκρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει. Παρακαλούσα να σηκωθεί για να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας».

Σ' αυτό το σημείο της κατάθεσής της η Ειρήνη Φύσσα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία για τις εννέα το πρωί της Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις