ΕΛΛΑΔΑ

Αμύνταιο: Προπηλακισμοί και μηνύσεις σε πανηγύρι λόγω... εφορίας (video)

Αμύνταιο: Προπηλακισμοί και μηνύσεις σε πανηγύρι λόγω... εφορίας (video)

Σε προπηλακισμούς και μηνύσεις κατέληξε η προσπάθεια τριών εφοριακών να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε πανηγύρι στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (5/10) όταν οι τρεις εφοριακοί -δύο γυναίκες κι ένας άνδρας της ΔΟΥ Φλώρινας- πήγαν στο πανηγύρι του Αμύνταιου με σκοπό να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Εκεί όμως, οι έμποροι αντέδρασαν στην παρουσία τους και όχι μόνο τους προπηλάκισαν αλλά και προχώρησαν σε μηνύσεις ενώ οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο σε έναν από τους περισσότερους από 500 πάγκους εμπόρων που είχαν στηθεί εκεί, οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι έμπορος ζαχαρωδών είχε αδήλωτη ταμειακή μηχανή «μαϊμού».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr, όταν οι εφοριακοί ενημέρωσαν την έμπορο πως το προβλεπόμενο πρόστιμο για αυτή την παράβαση φτάνει στα 2.500 ευρώ, εκείνη αντέδρασε κι άρχισε να καταφέρεται κατά τους.

Σε συμπαράστασή της έσπευσαν κι άλλοι επαγγελματίες έμποροι οι οποίοι φώναζαν στους εφοριακούς και τους ζητούσαν να φύγουν.

Η ελεγχόμενη επαγγελματίας κατέθεσε μήνυση σε βάρος των εφοριακών για κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος. Επί τόπου έφτασε αστυνομική δύναμη που οδήγησε τους εφοριακούς στο τμήμα, αλλά και την ίδια την έμπορο επειδή, αν και δεν της υπέβαλαν μήνυση οι εφοριακοί, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσαν σε βάρος της άλλες δικαστικές αποφάσεις.

Οι εφοριακοί οδηγήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον εισαγγελέα Φλώρινας, για να αποφασίσει αν θα τους αφήσει ελεύθερους ή θα διατάξει την κράτησή τους. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος.

Σχετικές ειδήσεις