ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο Εφετείο Αθηνών μεταφέρεται η δίκη για το πλοίο "Noor 1"

Στο Εφετείο Αθηνών μεταφέρεται η δίκη για το πλοίο "Noor 1"

Δεκτό έγινε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για μεταφορά, λόγω έλλειψης χώρου, της δίκης για τη διακίνηση δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, με το πλοίο "Noor 1".

Στο Εφετείο Αθηνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων, θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για την υπόθεση του «Noor 1», όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί (8/10) στον Άρειο Πάγο, υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η δίκη της υπόθεσης, στην οποία κατηγορούνται 33 άτομα από τα οποία 24 είναι προφυλακισμένα, θα διεξάγεται κάθε ημέρα εκτός Τετάρτης και εκτός της 23ης Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, ότι το 18μηνο για την πρώτη ομάδα των συλληφθέντων της υπόθεσης που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού λήγει στις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τη Διεύθυνση Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, με το οποίο ζητεί να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Την προανακριτική διαδικασία έχει αναλάβει η ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις