ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα ένταση στη δίκη της ΧΑ - Χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Νέα ένταση στη δίκη της ΧΑ - Χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Μια ακόμα ημέρα της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έκλεισε με ένταση. Στις 13 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Ένταση προκλήθηκε σήμερα Πέμπτη (8/10) κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής κι ενώ κατέθετε ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σεϊρλής.

Η ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον μάρτυρα από την υπεράσπιση του δολοφόνου του 34χρονου μουσικού, Γιώργου Ρουπακιά. Η υπεράσπιση υπέβαλε πολλές ερωτήσεις, επιχειρώντας να αποδομήσει σημεία της κατάθεσης του μάρτυρα ως προς το αν αναγνώρισε ή όχι τον δράστη της δολοφονίας.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης και πριν προλάβει να διατυπώσει αυτό που ήθελε, παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, αποκαλώντας τον συνάδελφό του «καραγκιόζη».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο χαρακτηρισμός αυτός πυροδότησε μεγάλη ένταση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής που φώναξε προς τους συνηγόρους των κατηγορουμένων «να το πείτε, δεν είστε μόνο φασίστες, είστε και άνανδροι».

Νωρίτερα, η πρόεδρος είχε ανακοινώσει τις συνεδριάσεις του μηνός Νοεμβρίου που θα είναι στις 4, 6, 10, 12, 18, 19, 24 και 25. Ανέφερε επίσης ότι η έδρα θα ζητήσει από τους προϊσταμένους του Εφετείου να αποδεσμευτούν τα μέλη του δικαστηρίου από άλλες δίκες που έχουν κληρωθεί ώστε το δικαστήριο να μπορεί να συνεδριάζει κάθε μέρα – ακόμη και τα Σάββατα.

Η ανακοίνωση αυτή της προέδρου, προκάλεσε τη διαμαρτυρία συνηγόρων οι οποίοι επεσήμαναν ότι έχουν και άλλες υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν αφού η δίκη εξακολουθεί να διεξάγεται στον Κορυδαλλό και όχι στο Εφετείο.

Με αφορμή μάλιστα την υπόθεση του «Noor 1» που μεταφέρθηκε από τον Πειραιά στην ειδική αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για εμπαιγμό προς το δικαστήριο και προς τους συνηγόρους καθώς η παρούσα δίκη δεν φεύγει από τον Κορυδαλλό.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις