ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Χρυσαυγίτες με ασυρμάτους σε πορείες

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Χρυσαυγίτες με ασυρμάτους σε πορείες

Δύο νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντο παρουσιάστηκαν σήμερα (15/10/2015) στην δίκη της Χρυσής Αυγής οι οποίες και δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα.

Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται οι κατηγορούμενοι Καζαντζόγλου και Μιχάλαρο να δοκιμάζουν τους ασύρματους της τοπικής Νικαίας ενώ στη δεύτερη φωτογραφία απεικονίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής να φοράνε αλεξίσφαιρα. Το ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι ο κατηγορούμενος Τσακανίκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παρουσίαση των φωτογραφιών στο δικαστήριο οι τόνοι ανέβηκαν προς στιγμήν όταν ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέθεσε ως μάρτυρας να αναγνωρίσει τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους τα άτομα της Χρυσής Αυγής στις διάφορες δράσεις τους.

Ο αστυνομικός απατώντας ανέφερε πως πρόκειται για ασύρματο, πράγμα που σύμφωνα με την πολιτική αγωγή στηρίζει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απάντηση της υπεράσπισης ήταν άμεση με τον συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου να σχολιάζει πως θα έπρεπε να ζητηθούν και οι φωτογραφίες από τη δράση του ΠΑΜΕ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η υπεράσπιση των κατηγορουμένων προσπάθησε εκ νέου να υποβαθμίσει τα ευρήματα ρωτώντας χαρακτηριστικά τον αστυνομικό που κατέθεσε: «Είστε σίγουρος ότι αυτό που είδατε ήταν ασύρματος; Έχετε δει κάτι τέτοιο στα τζάμπο» με τον ίδιο να απαντά «Είμαι βέβαιος ότι ήταν ασύρματος».

Τέλος σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες που επιδείχθηκαν προέρχονται από τα αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών των κατηγορουμένων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών.

Σχετικές ειδήσεις