ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η κυβέρνηση θα χρεώσει στο λαό και τα δάνεια του ΔΟΛ;

Η κυβέρνηση θα χρεώσει στο λαό και τα δάνεια του ΔΟΛ;

Δεν υπάρχει προηγούμενο στην αναλγησία και το θράσος με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας αντιμετωπίζει από τη μια τους απλούς δανειολήπτες και από την άλλη τα εκδοτικά συγκροτήματα και τους καναλάρχες που έχουν «φεσώσει» τη χώρα και τις συστημικές τράπεζες με εκατοντάδες εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια ευρώ δανείων που ελάμβαναν και εξακολουθούν να λαμβάνουν, δίχως να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην ομαλή αποπληρωμή τους.

ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Προκαλεί, λοιπόν, την οργή του λαού ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα και τους συνεργάτες του η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειοληπτών από τη μία και η... άφεση αμαρτιών για δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του MEGA από την άλλη.

Και καλό θα είναι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, αν θέλει πραγματικά να προσφέρει υπηρεσίες σε μια χώρα που «πόνεσε» κυριολεκτικά από τις αποφάσεις του, να μας πει δημοσίως και να απαντήσει εγγράφως, για να μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες...

Τι ακριβώς κάνει η Τράπεζα της Ελλάδας για να ελέγξει τα δάνεια του ΔΟΛ; Που βρίσκεται σήμερα η έρευνα που υποτίθεται πως έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η χορήγηση των δανείων προς το δημοσιογραφικό όμιλο του Σταύρου Ψυχάρη, αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA από τις συστημικές τράπεζες, ακόμα και σε περίοδο που η χώρα έχει πτωχεύσει ουσιαστικά, πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις;

Βέβαια, μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας να είναι ο αρμόδιος για να δώσει αυτές τις απαντήσεις, αλλά και να ενημερώσει επισήμως τον ελληνικό λαό, όμως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι υποχρεωμένοι να βάλουν -επιτέλους- ένα τέλος στην «αναρχία» που επικρατεί σε αυτό το μέτωπο, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους καναλάρχες και τους εκδότες, να παίζουν παιχνίδια με τις τράπεζες και λόγω της... ισχύος που πιστεύουν πως ακόμα έχουν, να επιχειρούν να επιβάλλουν τις απόψεις και τα συμφέροντά τους στην πολιτική ζωή του τόπου.

Πρέπει, επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης και με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις άδειες και τα ΜΜΕ να μάθουν όλοι οι Έλληνες, τους οποίους και εσείς έχετε «τσακίσει» στους φόρους, πόσα είναι ακριβώς, με ποιες εγγυήσεις χορηγήθηκαν και πώς εξυπηρετούνται από τότε που χορηγήθηκαν μέχρι και σήμερα όλα τα δάνεια του ΔΟΛ και του MEGA. Και για όσα αναχρηματοδοτήθηκαν, με ποιες πραγματικές εγγυήσεις, ποια η πραγματική αξία αυτών και ποιοι είναι εκείνοι που έβαλαν τις υπογραφές τους στις εγκρίσεις...

Και αν σκοπεύετε, πραγματικά, να δώσετε στα ληστρικά ξένα funds τα δάνεια των απλών πολιτών, τότε είστε τουλάχιστον υποχρεωμένοι να στείλετε όλους τους φακέλους των «θαλασσοδανείων» του ΔΟΛ και του ΣΚΑΪ στον εισαγγελέα, μαζί και τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας νυν και πρώην, με το ερώτημα της διάπραξης οικονομικών «εγκλημάτων» κατά του ελληνικού δημοσίου.

Διότι, τα «θαλασσοδάνεια», όπως αποδείχτηκε στην πράξη, τα φορτώνετε και εσείς, όπως τα φόρτωσαν και οι προηγούμενοι (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) στην... πλάτη του ελληνικού λαού μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων. Και ενόψει μιας νέας που πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να επιτρέπετε τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας, δηλαδή της... αναχρηματοδότησης των «κόκκινων δανείων» του ΔΟΛ και του MEGA.

Δεν μπορεί να προκαλείτε τη δημιουργία κλίματος πανικού στους μικροκαταθέτες για κούρεμα καταθέσεων αν δεν πάει καλά η ανακεφαλαιοποίηση και την ίδια ώρα να πραγματοποιείτε (αν ισχύουν τα αναγραφόμενα στο διαδίκτυο) μυστικές συναντήσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη και άλλους καναλάρχες, για να «συζητήσετε» την εξεύρεση λύσεων.

Δεν είναι δυνατόν συστημικές τράπεζες που έχουν φεσωθεί ασύστολα από ΔΟΛ και Πήγασο να... πριμοδοτούν και να εμφανίζονται να πιέζουν Ψυχάρη και Μπόμπολα να προχωρήσουν στη συγχώνευση των δύο ομίλων της διαπλοκής, κουρεύοντας τα «κόκκινα δάνειά» τους, για να μπορέσουν να... ανασάνουν.

Όχι, κύριοι...

Και κυβερνήτες και τραπεζίτες φροντίστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά και να μην ξαναπάρουν ούτε ένα ευρώ ΔΟΛ και λοιποί διαπλεκόμενοι καναλάρχες, μέχρι να τακτοποιήσουν τα υπάρχοντα δάνειά τους.

Οι τράπεζες ανήκουν στο κράτος, θα έπρεπε όμως να ανήκουν και τυπικά στο κράτος. Οι μετοχές τους έχουν φτάσει σχεδόν στο... μηδέν, οπότε μην κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό και σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με τους «νταβατζήδες» της διαπλοκής.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες και τα ΜΜΕ στη Βουλή, όπως υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα γίνει τη Δευτέρα, είναι η πρώτης τάξεως ευκαιρία γι' αυτή την κυβέρνηση και προφανώς η τελευταία, να μην χαρίσει ούτε ένα ευρώ στους εκδότες και τους καναλάρχες. Και να υποχρεωθεί -επιτέλους- η Τράπεζα της Ελλάδας και ο κ. Στουρνάρας, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στις επιτροπές, να παραστεί και να προσκομίσει όλα τα στοιχεία για τα κόκκινα και τα... λευκά «θαλασσοδάνεια» που έχουν λάβει κατά καιρούς ισχυρά δημοσιογραφικά συγκροτήματα και κανάλια.

Καλύτερη και μεγαλύτερη ευκαιρία για τον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Παππά δεν μπορεί να υπάρξει...

Σχετικές ειδήσεις